FILMEZZUNK.HU
Színészek, akik stílusukat megváltoztatva újraélesztették karriereiket

Színészek, akik stílusukat megváltoztatva újraélesztették karriereiket

9859

Színészek, akik stílusukat megváltoztatva újraélesztették karriereiket

Úgy hiszik, hogy a színészek legnagyobb adottsága az, hogy könnyedén megváltoztatják önmagukat. Ugyanakkor sokszor megesik, hogy egy színész sokáig csak egy bizonyos “típust” alakít, amit később nagyon nehéz megváltoztatni. A nézők megszokják, hogy csak hasonló karakterekben látják a színészt, akiknek így nincs lehetőségük bebizonyítani multidimenzionális tehetségüket. Összegyűjtöttünk egy listát olyan színészekről és színésznőkről, akiknek lehetőségük adódott arra, hogy valami mást mutassanak a megszokotton kívül. Egyesek vígjátékról komolyabb műfajokra váltottak, míg mások a drámáknak mondtak búcsút és akciókban, thrillerekben jelentek meg.

1) Melissa McCarthy

Színészek, akik stílusukat megváltoztatva újraélesztették karriereiket

  • Előtte: Mike és Molly, Koszorúslányok, Személyiségtolvaj
  • Utána: Megbocsátasz valaha?

Melissa McCarthy stand up előadóként kezdte karrierét, így nem meglepő, hogy sokáig csak vígjátékokban volt jártas. A legtöbben a Mike és Molly című sorozatából emlékeznek a színésznőre. Ezután olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a Koszorúslányok, Tammy és Női Szervek. Ezek a szerepek után meglepő volt McCarthy szereplése a Megbocsátasz valaha? című komoly drámában, amelyben Lee Israel karakterét alakította és Oscar-díjra is jelölték.

2) Liam Neeson

Színészek, akik stílusukat megváltoztatva újraélesztették karriereiket

  • Előtte: Schindler listája, A gyanú árnyéka, A nyomorultak
  • Utána: Elrabolva, Éjszakai hajsza, Dermesztő hajsza

Karriere elején Neeson remekül játszott drámai szerepeket. A rajongók úgy emlékeznek rá, mint Oskar Schindler, aki a második világháború alatt zsidókat mentett Steven Spielberg Schindler listája című filmjében. Ezért a munkájáért Oscar-díjra jelölték a színészt. Olyan további sikeres filmekben jelent még meg, mint Michael Collins, Atomcsapda és New York bandái. De ahogy idősebb lett, Neeson karriere gyökeresen megváltozott, olyan brutális férfiakat alakított akciófilmekben, akik mindig tudják, hogy hogyan kell elkapni a rosszfiúkat. Ilyen filmek például az Elrabolva, Non-Stop és a The Commuter: Nincs kiszállás.

3) Emma Stone

Színészek, akik stílusukat megváltoztatva újraélesztették karriereiket

  • Előtte: Superbad, A házinyuszi, Könnyű nőcske
  • Utána: A segítség, Kaliforniai álom, Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), A kedvenc

Ma már nehéz elhinni, hogy Emma Stone vígjátékokkal indította karrierét. Először a Superbad című filmben való mellékszereplésének köszönhetően figyeltek fel rá, majd ‘aranyos, vicces kislány’ szerepeket ajánlottak neki. Csak 4 évvel később sikerült egy komolyabb szerepet megkapnia A segítség című filmben. Ez a film volt a komolyabb drámai filmekben való szereplés első lépése, amelyekben legalább olyan jót alakít, mint a vígjátékokban. A Birdman című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, majd 2 évvel később a Kaliforniai álomnak köszönhetően meg is nyerte a díjat a Legjobb női főszereplő kategóriában. Ma már Stone az egyik legígéretesebb színésznők közé tartozik.

4) Matthew McConaughey

Színészek, akik stílusukat megváltoztatva újraélesztették karriereiket

  • Előtte: Ed TV, Szeretném, ha szeretnél, Bárhol, bármit, bármikor (… ha akarod)
  • Utána: Gyilkos Joe, Mielőtt meghaltam, Csillagok között, Vihar előtt

Ennek a színésznek nem volt egyszerű dolga kialakítani az útját. Thrillerekkel kezdett, de azután vált híressé, hogy romantikus vígjátékokban kezdett szerepelni. A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején mindenki csak úgy látta a színészt, mint egy édes férfit, aranyos mosollyal. Csak a 2001-es megjelenésű, Az igazság ára című film után tudta bebizonyítani, hogy tehetséges drámai színész, aki képes az átalakulásra.

Ez a szerep után Matthew McConaughey nagyon érdekes és nehéz szerepekre kapott lehetőséget, amiknek köszönhetően nyilvánvalóvá váltak a színész képességei. A Mielőtt meghaltam, Csillagok között és A törvény nevében című munkái segítségével az emberek végre elfelejtették a szívtipró perszónáját.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·