FILMEZZUNK.HU
Nicole Kidman többször is megszökött a Tágra zárt szemek forgatásáról

Nicole Kidman többször is megszökött a Tágra zárt szemek forgatásáról

4076

Nicole Kidman többször is megszökött a Tágra zárt szemek forgatásáról

Kubrick „hűtlen nőnek” nevezte emiatt. Nagyon érdekes sztori látott napvilágot a Tágra zárt szemek (1999) és Nicole Kidman kapcsolatáról, amikor Kidman Marc Maron Marc Maron’s WTF podcastjában mesélt az 1999-es forgatásról. Egyrészt kiderült, amit a rendezőről, a szintén 1999-ben elhunyt Stanley Kubrickról amúgy is tudni lehetett, hogy nagyon nehéz, megterhelő forgatás volt. Ám Kidman megtalálta a módját, hogy oldja a feszültséget.

Tágra zárt szemek (Eyes Wide Shut, 1999)

A film egy házasság megbicsaklásáról szól, és alapvetően a bizalom, a féltékenység, a kapcsolat tartósságának kérdéseit feszegeti. Mint ismeretes, ez volt Kidman és Cruise utolsó közös filmje (összesen hármat forgattak együtt). Egy korábbi interjúban a színésznő még arról beszélt, hogy nem érezte magát rosszul a forgatáson és jól szórakoztak a férjével. A színésznőt a munkálatok alatt úgynevezett standbyra kötelezték hónapokra, azaz otthon kellett ülnie és várnia, hogy hívják-e. Nem sokszor hívták.

Volt egy pont, amikor Nicole-nak annyi szabadideje volt, hogy elutazott Párizsba pár napra, majd ezután hazament Sydney-be, Ausztráliába, a családjához. Kidman elmondta az interjúban, hogy mindkettő akciója úgy zajlott, hogy sem Kubrick, sem Cruise nem tudott a dologról. Utóbbi vagy arról árulkodik, hogy Tom Cruise-nak szinte minden jelenetben benne kellett lennie, azaz folyamatosan forgatott és csak pár órára ment haza aludni – vagy arról, hogy a házaspár már ekkor elhidegült egymástól annyira, hogy azt sem tudták, a másik épp hol van. Én az utóbbira szavazok, vagy a kettő keverékére. Az mindenesetre árulkodó, hogy Kidman nem szólt Cruise-nak arról, hogy hirtelen elutazik két másik földrészre egymás után, Cruise meg észre sem vette.

Nicole Kidman többször is megszökött a Tágra zárt szemek forgatásáról

A színésznő vagány húzásának még egy trükkösebb oldala is volt, amit szintén őszintén elárult: volt otthon – ahol épp standbyban kellett volna ülnie – egy barátja, aki mindig felvette a telefont, ha őt keresték és elmondta, hogy Nicole épp kiugrott valahová. Végül, mint minden csalás, ez is lelepleződött: a színésznő épp Ausztráliában volt – amikor rajtakapták, hogy nagyon nem Amerikában van.

“Azt mondták nekem, hogy maradj otthon standbyban és várakozz. Én meg rossz kislány voltam, mert két hónapig otthon voltam, nem hívtak, és úgy döntöttem: ‘Na jó, elhúzok Párizsba pár napra.’ Tom ezt végül megtudta, aztán felhívott Ausztráliában és ezt mondta: ‘Jaaaj, ezt megszívtuk. Fel kell hívnod Stanley-t, Én meg felhívtam: ‘Stanley, nagyon sajnálom. Igazából nem vagyok otthon a házban. Sidney-ben vagyok.” Erre ő azt mondta: “Hűtlen nő.””

– magyarázta az interjúban. Ennek az az iróniája, hogy a film épp Kidman karakterének kérdőjeles hűtlenségéről szól, így Stanley Kubrick valószínűleg eléggé bele lehetett csavarodva a témába. Valószínűleg eléggé bele is léphetett a házaspár intim szférájába a rendező, amire az is példa, hogy direkt kérte, Kidman a saját, már használt fehérneműiben szerepeljen a karakter előtt.

Nicole Kidman többször is megszökött a Tágra zárt szemek forgatásáról

A dologhoz hozzátartozik az a megdöbbentő tény, hogy a Tágra zárt szemek 400 napig forgott, ami kiemelkedően hosszú időnek számít, holott egy thriller volt, nem pedig egy nagy akció-blockbuster. Az elhúzódó és kihívásokkal teli forgatás állítólag a pár kapcsolatát is megviselte, és 2001-es válásukban is szerepet játszott.

Barry Newman volt a Petrocelli sorozat híres ügyvédje – Így alakult a legendás színész élete

(Via SzeretlekMagyarország)


Article Tags: · ·