FILMEZZUNK.HU

Nemcsák Károly a Szomszédok színészeként vált ismertté – Ma már nem biztos, hogy felismernéd

602

Nemcsák Károly a Szomszédok színészeként vált ismertté – Ma már nem biztos, hogy felismernéd

Nemcsák Károly még ma is jóleső érzéssel mosolyodik el, ha Vágási Ferinek szólítják az utcán. A színész nosztalgiával gondol vissza a Szomszédok című teleregényre, amiben a nyomdászfiút alakította éveken át. Vágási Feri szinte minden epizódban szerepelt. Foglalkozása nyomdász (később számítógépes szerkesztéssel is foglalkozik), felesége Vágási Judit volt, aki tanárnő a Lantos utcai Általános Iskolában.

Emlékszel még a Szomszédok szívtipró nyomdászára? Így néz ki napjainkban!

Nemcsák Károly volt a Szomszédok szívtipró nyomdásza

Nemcsák Károly Nemcsák Gyula és Balázs Eszter gyermekeként született, Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik kis településén. 1975–76-ban raktárosként dolgozott a mocsolyástelepi erdőgazdaságnál, majd egy esztendeig (1976–1977) a Miskolci Nemzeti Színház díszletező munkása volt. 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1981–82-ben a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, majd 1982–1986 között a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban játszott. Ezután három évet töltött a Radnóti Színpadnál, 1989–1991 között pedig a Nemzeti Színház művésze volt.

Emlékszel még az imádott Vágási házaspárra a Szomszédokból? Nagyon jól tartják magukat a mai napig - Vágási Feri (Nemcsák Károly) és Vágási Jutka (Ivancsics Ilona)

A Vágási házaspár a sorozatból, azaz Nemcsák Károly és Ivancsics Ilona

1991–1996 között szerepelt a Budapesti Kamaraszínházban. 1999–2002 között a Soproni Petőfi Színház tagja volt. 2001 óta a Turay Ida Színház tagja, 2011 óta pedig a József Attila Színház igazgatója. 2021-ben újabb ötéves megbízatást kapott az intézmény irányítására. Igazán ismertté az 1987–1999 között futó Szomszédok c. teleregény tette, amelyben Vágási Ferit alakította.

Nemcsák Károly a Szomszédok színészeként vált ismertté – Ma már nem biztos, hogy felismernéd

Nemcsák Károly idén lesz 67 éves

A szerepet korábban Horváth Ádám Ujlaki Dénesnek ajánlotta fel, aki nem vállalta el, mert úgy érezte, nem tudná összeegyeztetni színházi munkájával. A sorozatban a legtöbb verekedős jelenet középpontjában Vágási Feri volt. Nemcsák Károlyt a stábtagok a gazdagréti Batman becenévvel illették. Külön érdekesség, hogy a valóságban Nemcsák Károly nem ért a számítógéphez.

Nemcsák Károly a Szomszédok színészeként vált ismertté – Ma már nem biztos, hogy felismernéd

A színész 1995-ben házasságot kötött Darvasi Ilonával, aki a Turay Ida Színház igazgatója. Két gyermekük született: Balázs (1995) és Máté (1997). 2017-ben elváltak. Második feleségével, Katalinnal 2022-ben kötött házasságot.

Akkor és most: Így néznek ki ma a Szomszédok egykori sztárjai

(Via Wikipédia)


Article Tags: · · ·