FILMEZZUNK.HU
20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

1616

20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

Egy film elkészítése egy hosszú és nagyon nehéz folyamat. Még a legnagyobb filmrajongók sem tudnak ennek az alkotási folyamatnak minden bonyodalmáról. Például elgondolkoztatok már azon, hogy a filmelőzetesek miért vannak tele spoilerekkel? Miért árulják el titkaikat a film alkotói a premier előtt? Érdekelt bennünket ez a téma, így utánajártunk és így sok más érdekes választ is kaptunk a filmrajongókat nyugtalanító kérdésekkel kapcsolatban. A Filmezzünk.hu bekukkantott a hollywoodi kulisszák mögé, és megpróbált minél többet megtudni azokról a titkokról, amelyeket a filmalkotók alkalmaznak, amikor a közönség számára készítik el filmjeiket.

1) Számos ruhakészlet létezik a filmekhez arra az esetre, ha tönkremennének, vagy ha koszosak lennének. Ezenkívül a kaszkadőrpárosokhoz extra ruhákra van szükség. A színészek egyébként néha magukkal viszik személyes tárgyaikat a forgatásra. Például a legtöbb ruhát, amit Dude viselt A nagy Lebowskiban, Jeff Bridges saját tulajdona volt.

2) Amikor le kell forgatni egy jelenetet amputált végtagokkal, a színészek zöld zoknit viselnek a végtagjaikon, majd ezeket a színes ruhadarabokat törlik az utómunkálatok során.

3) A zenés jeleneteknél a zenét gyakran csak az utómunkálatok során adják hozzá. A forgatás során rengeteg kamerát használnak, és lehetetlen úgy elkészíteni az anyagot, hogy a hangzás tökéletes legyen. A forgatáson történő minden extra zaj is problémát okoz, különösen, ha a karakterek között párbeszédek is vannak.

4) Túl kockázatos az időjárás-előrejelzésekre hagyatkozni, ha filmforgatásról van szó. Ilyenkor lépnek életbe bizonyos speciális effektusok, amikkel megteremtik a filmhez szükséges időjárást.

5) Az esőt szélsőséges magasságból a tűzcsapokhoz csatlakoztatott tömlőkből szórt vízzel helyettesítik.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·