FILMEZZUNK.HU
20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

1653

16) A kaszkadőrpárosoknak nem kell úgy kinézniük, mint a színészeknek. Eltekintve attól, hogy nagyon veszélyes mutatványokat hajtanak végre, gyakran azért alkalmazzák őket, hogy egy színész testének egy részét helyettesítsék, vagy éppen azért, mert egyedi képességekkel rendelkeznek. Például abban a híres jelenetben, ahol Jack Rose-t rajzolja le, a rajzoló keze nem is DiCaprioé volt, hanem James Cameroné, a film rendezőé, aki szintén tehetséges művész hírében áll.

20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

17) A filmek előzeteseit speciális marketingügynökségek készítik el. Ez a folyamat akár 18 hónapig is eltarthat. Ez idő alatt több vállalat is részt vesz a munkálatokban, akik egymással versenyeznek a legjobb videó elkészítésében. A legtöbbször már akkor kész van az előzetes, amikor a filmet még be sem fejezték. Ennek az az oka, hogy gyakran vannak olyan felvételek, amelyeket nem használnak fel a film végleges változatában. Ezenkívül az előzeteseket fókuszcsoportokon tesztelik, különböző korú potenciális nézőknek mutatják meg, és szükség esetén módosítják.

18) Korábban nagyjából 2 perce volt a filmeseknek arra, hogy felkeltsék a nézők figyelmét egy film bemutatásával, most viszont az internet fejlődésének köszönhetően már csak 5 másodpercük van arra, hogy magukhoz vonzzák a nézőket a produkcióval. Ezért sűrítik egybe az előzetesek elején az összes leglátványosabb felvételt. Ellenkező esetben pedig a teljes trailer kerül terítékre.

19) És amin mindenki csodálkozik: Miért vannak spoilerek az előzetesekben? Miért nem figyelnek arra, hogy ezen bakikat elkerüljék? A trailereket készítő cégeknek pont az a célja, hogy minél több érdekességet rakjanak bele az ízelítőbe, hogy ezzel minél több nézőt vonzzanak a mozikba. Ráadásul az előzetesek rendezői gyakran nem nézik meg a filmeket, csak vakon készítik el az előzeteseket. Sokszor fogalmuk sincs arról, hogy mivel fontos részleteket árulnak el a filmekről, hogy felkeltsék a figyelmet, így agyon spoilerezik a filmeket, így éppenhogy az ellenkező hatást váltják ki.

20) A filmekben a nem népszerű lányok általában azért nem vonzóak, mert unalmas ruhákat hordanak, de egyébként nagy potenciál van bennük. Miután kicserélik ruhatáraikat istennőknek tűnnek, akik körül a férfiak azt is elfelejtik, hogyan kell lélegezni. Viselkedésük is azonnal megváltozik: bizonytalan lányokból szuper magabiztos és extrovertált emberekké válnak. Sajnos a való életben ennél sokkal több munka szükséges ahhoz, hogy ilyen drasztikus változást el lehessen érni.

//Cornelius//

Megható videó: Keanu Reeves gyerek rajongójával elegyedett szóba

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·