FILMEZZUNK.HU
20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

20 kulisszatitok, amikről a színészek és a rendezők általában nem beszélnek

1648

6) A hó papírból vagy műanyagból készül. Néha szappanalapú termékeket használnak, amelyeket egy speciális gépbe helyeznek, mely a terméket hópelyhekké alakítja át.

7) A köd utánzása érdekében gyakran használnak vegyszereket. A szárazjég és a víz összekeverésével gyorsan ködöt tudnak varázsolni.

8) Minden extra kamera vagy telefon szigorúan tilos a forgatásokon. Mindez azért van, hogy senki ne szivárogtasson ki semmit a történetből a film megjelenése előtt.

9) Észrevetted már, hogy a színészek sokkal vonzóbbnak tűnnek a képernyőn, mint a való életben? Ennek egyszerű magyarázata van: digitális retusálás. Ez egy drága technológia, és csak nagy költségvetésű filmekben alkalmazzák. A szakemberek ilyenkor eltávolítják a ráncokat és a pattanásokat a színészek arcáról, kicsinyítik az orrukat, és meghosszabbítják a lábukat.

10) Ma már a színészeknek nem kell több kilót leadniuk egy szerep kedvéért, vagy nem kell hónapokig edzeni az edzőteremben a kívánt külső elérése érdekében. Természetesen még mindig vannak színészek, akik mindezt megcsinálják, de mára ez már nem feltétel. Sok esetben ugyanis a színészek arcát csak más emberek testéhez adják, vagy testüket mindenféle módon egyszerűen megszerkesztik. A Homeland: A belső ellenségben az alkotók például eltitkolták, hogy a főszereplő Claire Danes terhes.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · ·