FILMEZZUNK.HU
A legjobb amerikai focis filmek

A 15 legjobb amerikai focis film, amit feltétlen látnod kell

454

11. Higgy a győzelemben! (2015)

1973-ban, miután megszüntetik az iskolákban a szegregációt, a Woodlawn Gimnáziumban komoly harcok kezdődnek a diákok és a tanárok között is. A tehetséges amerikai futballista Tony (Caleb Castille) és afroamerikai társai igyekeznek kiállni magukért a feszült helyzetben, ám a rasszizmus nem csak az iskola folyosóira gyűrűzik be, hanem a focipályára is – csakis a hit ereje képes összekovácsolni a csapatot.

Higgy a győzelemben! (Woodlawn, 2015)

10. Erőpróba (2006)

Sean Porter (Dwayne Johnson) egy Los Angeles-i javítóintézet fegyőre. Elkeseredéssel tölti el, hogy a fiatalok többsége, amint szabadlábra kerül, vagy újra a börtönben köt ki, vagy erőszakos halált hal az utcán. Munkatársával, Malcolm Moore-ral (Xzibit) kétségbeesetten keresik a megoldást, míg végül az amerikai futball segítségével próbálnak önuralmat és felelősségtudatot nevelni a srácokba. Szeretnének felállítani egy versenyképes csapatot, ám a futball-szezonig mindössze négy hetük van. A lehetetlennel határos vállalkozás hatalmas kihívás elé állítja a fiatalokat, és Porter vezérletével megtanulják az akaraterő, a kitartás és a kölcsönös tisztelet fontosságát.

Erőpróba (Gridiron Gang, 2006)

9. Újoncok napja (2014)

Egy amerikai focis film, ami a játék hátteréről szól. Sonny Weaver (Kevin Costner) egy amerikai futball csapat menedzsere, akinek az a feladata, hogy Clevelandben helyrerázza a sportágat. Csakhamar azonban olyannyira összemosódnak a határok munkája és magánélete között, hogy döntenie kell, melyiket áldozza fel a másikért. Nem lesz könnyű!

Újoncok napja (Draft Day, 2014)

8. Legyőzhetetlen (2006)

Főszerepben Mark Wahlberg, aki ebben a filmben sem hazudtolja meg színészi képességeit. A történet hőse Vince Papale, aki gyerekkora óta rajong az amerikai fociért. Vince azonban nem lett profi sportoló, mi több, még csak nem is játszott soha focicsapatban. A sors azonban váratlan meglepetést tartogat számára: a Philadelphia Eagles edzője ugyanis nyílt válogatást tart, ahol kivételesen bárki megmutathatja, mire képes a pályán. Ezután sejthetitek mi következik. A produkció igaz történetet dolgoz fel!

Legyőzhetetlen 2006

Mark Wahlberg Vince Papale-t személyesítei meg, aki a semmiből lett az amerikai profi fociliga játékosa.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·