FILMEZZUNK.HU
A legjobb amerikai focis filmek

A 15 legjobb amerikai focis film, amit feltétlen látnod kell

450

7. Végtelen hit (2006)

Bő 10 évvel ezelőtt, amikor én még ezt a filmet láttam az volt a címe, hogy Óriásokkal szemben. Mára a címét megváltoztatták, a története és üzenete maradt a régi. A főszereplő egy középiskola edzője, akinek valahogy mindig épphogy nem sikerül továbbjuttatnia a csapatát. Ráadásképp a legjobb játékosok végzős korukban rendre elhagyják a csapatot valamelyik rivális iskoláért. Edző bá magánélete sincs éppen rendben. A ház épphogy nem dől a fejére, a családi autó mindig a legrosszabbkor hagyja cserben. Az utolsó csepp a pohárban a diagnózis, mely szerint fiatal feleségével nem lehet gyerekük, mégpedig éppen őmiatta. Ám ekkor találkozik egy lelkipásztorral és pozitív fordulatot vesz az élete…

Végtelen hit

A filmben nem szerepelnek híres színészek, ám amit az üzenete képvisel, az felemelő.

6. Minden héten háború (1999)

Al Pacino nem a sportfilmjeitől lett híres. A hétszeres Oscar jelölt – egyszer nyert – színész, viszont olyan motivációs beszédet mond ebben az alkotásban, amit legalább egyszer szerintem minden sportember már látott eddigi élete során. Aki még nem látta, az most meglesheti az írás alatti videóban. A történet Tony D’Amato (Al Pacino) a Miami Sharks focicsapat idősödő edzőjéről szól, aki korábban mindig győzelemre vezette csapatát, ám az új bajnokságban rendre veszítik el a meccseket. A brigád kezd szétesni, új edző érkezése van kilátásban. Vajon innen van visszaút? A produkcióban szerepet kap még Cameron Diaz, Dennis Quaid, Jamie Foxx és több NFL-ben is megfordult, profi játékos.

Minden héten háború (Any Given Sunday, 1999)

5. Sérülés (2015)

Will Smith nem először szerepel sporttal kapcsolatos filmben. Jelölték már Oscarra a legendás Muhammad Ali megformálásáért, és volt már Matt Damon golf-mentora is a Bagger Vance legendájában. Legújabb filmjében, a Sérülésben egy híres orvost alakít, aki be szeretné bizonyítani igazát. Rájött ugyanis egy híres amerikai focista halála utáni boncoláson, hogy a számos ütközés, ami érte pályafutása során, súlyosan károsítja az agyat. Igaz történet alapján készült a produkció, Will Smith-t Golden Globe-díjra is jelölték játékáért.

Sérülés 2015 kritika

4. Csontdaráló (2005)

Adam Sandler egy megosztó színész, vannak, akik kedvencként tartják számon, sokan viszont ki nem állhatják a filmjeit. Nekem az első élményem vele kapcsolatban a Csontdaráló volt, ami beette a szívembe magát, így azóta nem is tudom nem szeretni Sandlert. A történet nem túl bonyolult. Paul Crewe, az első ligás profi amerikai futballista, remek irányító sittre kerül, persze abba a börtönbe, ahol az őrökből kiváló focicsapat verbuválódott össze. A szikár és kellően aljas börtönigazgató ráveszi Crewe-t, hogy az elítéltekből toborozzon teamet, gyakorló bokszzsák jelleggel. A rengeteg motiváló jelenet mellett a humor faktor sem elhanyagolható!

Csontdaráló (The Longest Yard, 2005)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·