FILMEZZUNK.HU
A legjobb amerikai focis filmek

A 15 legjobb amerikai focis film, amit feltétlen látnod kell

435

3. Több, mint sport (2006)

Az amerikai focis film listám dobogójának legalsó pozícióját, a Matthew McConaughey nevével fémjelzett igaz történet foglalja el. Az alkotás a Marshall futball csapat, 1970. november 14-i tragédiáját mutatja be. A repülőszerencsétlenség során az egyetem focicsapatának több tagja is meghal, a túlélő játékosoknak az új edzővel, Jack Lengyellel és a rajongókkal össze kell fognia, hogy a labdajátékot továbbra is életben tarthassák az egyetemen. Az összefogás tanulandó, a történet szívmelengető, a színészi alakítások frenetikusak!

Több, mint sport 2006

Matthew McConaughey és Matthew Fox az igaz történet alapján készült Több, mint sportban.

2. A szív bajnokai (2009)

Az amerikai focit illetően talán a legaktuálisabb produkció, hiszen annak a Michael Oher-nek az életét dolgozza fel a film, aki a legutóbbi Super Bowlban, azaz fociliga nagy döntőjében próbálta megakadályozni Peyton Manning csapatát. Kevés sikerrel. Michael Oher élete nem volt könnyű. Nem elég, hogy fekete bőrű, ráadásul alul-iskolázott, nagydarab srác, szegény és hajléktalan, az anyja drogfüggő, az apját meggyilkolták. Felfigyel rá egy fehér, jómódú házaspár, akik úgy vélik, jó amerikaifoci-játékos lehet belőle, így kikerül a gettóból. Michael nevelőszülei saját fiukként nevelik őt, s mivel tényleg tehetséges, gondosan egyengetik sportkarrierjét. A játékos filmbéli nevelőanyját Sandra Bullock testesíti meg, akit alakításáért Oscar és Golden Globe-díjjal is jutalmaztak.

A szív bajnokai 2009

A Michael Oher-t alakító Quinton Aaron és a játékáért Oscar-díjjal jutalmazott, Sandra Bullock látható A szív bajnokaiban.

1. Emlékezz a titánokra (2000)

Személyes kedvenc. A ranglista első helyezettje. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy én nagyon elfogult vagyok ezzel a filmmel kapcsolatban. Számomra nem csak az amerikai focis film lista első helyezettje, nem csak minden idők kedvenc sportfilmje, számomra ez az alkotás vezeti a kedvenc filmjeim hosszú-hosszú listáját is! A produkció megtörtént esetet dolgoz fel. Amikor Boone-t (Denzel Washington), a fekete edzőt nevezik ki a csapat élére, Alexandriában elszabadul a pokol. Mivel a győzelem mindennél fontosabb, Boone-nak és fehér edzőtársának Yoastnak (Will Patton), meg kell értetnie a diákokkal, hogy az előítéletekből még soha nem született győzelem. Napjaink egyik legfelkapottabb sztárját, Ryan Gosling-ot is ez a produkció indította el sikeres színészi pályáján. Mindenkinek javasolt, garantáltan nem fogsz a nézése közben elaludni!

Emlékezz a titánokra

Ezért választotta vízilabda helyett a filmezést Bud Spencer

Ha tetszett a cikk és szeretnél értesülni hasonló írásokról, és további filmes érdekességekről, LIKE-old Facebook oldalunkat!!!

(Amerikai foci film: történetek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·