FILMEZZUNK.HU
A legjobb amerikai focis filmek

A 15 legjobb amerikai focis film, amit feltétlen látnod kell

322

A legjobb amerikai focis filmek

Hollywood nagyon szeret feldolgozni olyan történeteket, amiknek köze van a tojáslabdához. Mi meg nagyon szeretünk filmes toplistát összeállítani, így az amerikai focis film listánk sem maradhat ki gyűjteményünkből. Bár már egyszer megosztottuk kedves Olvasóinkkal az általunk vélt legjobb témával kapcsolatos alkotásokat, de a sok hozzászólás miatt picit bővítettünk a listánkon. Természetesen ez a toplista is saját véleményen alapszik! Ha még mindig hiányzik kedvenc focis produkciód az itt felsoroltak között, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

15. Rádió (2003)

Robert Kennedy (Cuba Gooding jr.) a kisváros bolondja volt, mindenki csak “Rádió”-nak hívta. A kölykök kiközösítették maguk közül, állandóan gúnyt űztek a fogyatékos fiúból. Robert rajong a futballcsapatért, minden gondolata körülötte forog. Volt bátorsága is, hogy megcsinálja a lehetetlent, amihez segítséget kap a középiskolai futballedzőtől (Ed Harris). Barátságának és támogatásának köszönhetően Robert a csapat segédedzője lesz. Sok kemény küzdelem után a helyi csapat a bajnoki címért mérkőzhet, a város lakói pedig örökre szívükbe zárják mindkettőjüket.

Rádió (Radio, 2003)

14. Csapatjáték (2014)

Ez az amerikai focis film Bob Ladouceurnak (James Caviezel), a legendás futballedzőnek a története, aki a De La Salle Gimnázium csapatát, a Spartans-t a teljes ismeretlenségből emelte magasba, miután egymást követően 151 mérkőzést is meg tudott nyerni velük. Ezzel rekordot döntött az amerikai sport történelmében.

Csapatjáték (When the Game Stands Tall, 2014)

13. A megállíthatatlan (2008)

Az 1950-es években nem sok lehetőség adódott egy fekete bőrű fiatalember számára a kitörésre. Ernest “Ernie” Davis (Rob Brown) az amerikai futballban próbált érvényesülni. A Syracusai Egyetem csapatában játszott, és országos hírnévre tett szert, amikor a csapatával 1959-61 között kétszer is diadalmaskodott. A futóteljesítménye láttán 1959-ben egy sportújságíró ragasztotta rá az Elmira Express nevet. Davis ikon lett a feketék körében, és hozzájárult a polgárjogi mozgalom erősödéséhez. Bár 1963-ban leukémiában meghalt, személye örökre megváltoztatta az amerikai sportot és kultúrát.

A megállíthatatlan (The Express, 2008)

12. A vizesnyolcas (1998)

Bobby (Adam Sandler) már elmúlt harminc, de sehogy sem tud szabadulni anyja (Kathy Bates) szoknyája mellől. A határozott mama csupán annyi szabadságot engedélyez neki, hogy a menő főiskolai futballcsapat vízhordója lehessen. A srácok durván ugratják, ám ő komolyan veszi feladatát. Talán túlságosan is, mert az edző kiteszi a szűrét. A legrosszabb csapat edzője nyúl a hóna alá, és kincset érő játékost nevel belőle. A fiú meg is hálálja, a csapat egyre feljebb kerül a tabellán.
A vizesnyolcas (1998)

Adam Sandler a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·