FILMEZZUNK.HU
SHIA LABEOUF: "Befogadtam Jézus Krisztust a szívembe"

SHIA LABEOUF: “Befogadtam Jézus Krisztust a szívembe”

3364

SHIA LABEOUF: “Befogadtam Jézus Krisztust a szívembe”

Shia LaBeouf, a Transformers filmek színésze volt a nagy botránysztár, akit súlyos bűnökkel vádoltak meg, többek között egykori barátnője, FKA Twigs állította azt, hogy szexuálisan zaklatta és bántalmazta őt. Az már nem újdonság, hogy mélypontján LaBeouff terápiás kezelésekre járt és meg is tért miközben a Pio atyáról szóló filmjét, a Padre Piót forgatta, az viszont már az új év híre, hogy a színész hivatalosan is a katolikus egyház felnőtt tagjává vált (a katolikusoknál ez a bérmálás, a protestánsoknál a konfirmáció), sőt azt is belebegtette, hogy diakónus lesz, azaz aktívan fogja szolgálni az egyházat a jövőben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Capuchin Franciscan Friars (@capuchinswest) által megosztott bejegyzés

A Catholic News Agency jelentése szerint a szentséget LaBeouf múlt vasárnap fogadta be, a szertartást Robert Barron, a Winona-Rochester egyházmegye püspöke végezte (a bérmálást mindig egy magas rangú egyházi személy bonyolítja) a kaliforniai Solvangben, a helyi plébánián (Old Mission Santa Inés). A lap azt is közölte, hogy Alexander Rodriguez testvér, a színész felkészítője és támogatója szerint LaBeouf komolyan gondolja az egyháztagságot, azaz aktív egyházi szolgáltra vállalkozik a közeljövőben, vagyis diakónussá szeretne válni.

A diakónus még nem pap, nem is papnövendék, hanem egy olyan személy, aki igeliturgiát tarthat és a papnak segíthet a szertartásokban. Magyarul szerpapnak is nevezik, és az 1960-as években zajlott második vatikáni zsinat, a nagy egyházreform értelmében minden papnak előzőleg legalább fél éves diakónusi szolgálatot kell teljesítenie. Szóval a diakónusi rang akár egy kapu is lehet a tényleges papsághoz. Az aztán izgalmas fejlemény lenne, ha LaBeoufból egy napon pap válna, nemde?

8 meglepő érdekesség a szülinapos Shia LaBeouf-ról

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·