FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek a 80-as évekből

10 film a 80-as évekből, amikért máig odáig vagyunk

49660

6. Drágán add az életed! (Die Hard, 1988)

John McClane nyompzó Los Angelesbe érkezik, hogy megpróbálja helyrehozni a házasságát feleségével Holyval. Amikor azonban a nő munkahelyét, a Nakatomi felhőkarcolót ellepik a terroristák, McClane-nek nem marad más választása, mint élete árán is megmenteni a cég munkatársainak és saját életét, valamint meghiúsítani a gonosztevők ördögi terveit.

Drágán add az életed! (1988, Die Hard)

Tudtad, hogy…?

… Bruce Willis annak idején vígjáték színésznek volt tekintve, ezért nem szívesen osztották rá a főszerepet?

5. Vissza a jövőbe (Back To The Future, 1985)

Marty McFly átlagos életének megvannak a maga problémái. A kopasz igazgató folyton elcsípi, amikor elkésik, a középkörú Biff pedig egyfolytában beleköt. Van azonban egy őrült tudós barátja is, aki plutónium hajtású időgépet épít. A Dokit halálos támadás éri, és Marty csak az átalakított DeLoreannal tud elmenekülni. 1955-ben köt ki, és felkeseri az akkori Dokit, hogy segítsen neki visszajutni a jövőbe. Miközben ő a megoldáson dolgozik, Marty összetalálkozik fiatal édesanyjával, aki érzelmeket kezd táplálni a fiú iránt. Ekkor kezdődik a probléma, ugyanis ha szülei nem jönnek össze, Marty meg se fog születni. Kettős feladat hárul rá: biztosítani, hogy édesapja és édesanyja egymásba szeressenek,  és persze visszajutni 1955-be.

Vissza a jövőbe 2. (Back to the Future Part II, 1989)

Tudtad, hogy…?

… a filmet körülbelül 20 millió dolláros költségvetésből fedezték, azonban ennek a húsz szorosát 400 millió dollárt hozott be?

4. Halálos fegyver (Lethal Weapon, 1987)

Martin Riggs felesége 11 éve életét vesztette egy balesetben, azóta a férfi nehezen talál magára. Egy nap a nyugdíjas éveire készülő, kiegyensúlyozott életet élő Roger Murtagh személyében új társat kap, és bár az együttműdökés nem indul zökkenőmentesen, a nyomozás során végül megtalálják a közös hangot. Szükségük is van rá, ugyanis egykroi CIA-ügynökökből álló zsoldosbandával kell szembeszállniuk.

Tudtad, hogy…?

… ez az első film, amiben megjelenik egy mobiltelefon?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·