FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek a 80-as évekből

10 film a 80-as évekből, amikért máig odáig vagyunk

49218

3. Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy “a mesés kincset” Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi.

Kincs, ami nincs (Chi trova un amico, trova un tesoro, 1981)

Tudtad, hogy…?

… A II. világháborús tank semmilyen más japán tankra nem hasonlít? A film kedvéért építették meg, mindenféle történelmi hasonlóság nélkül.

2. Vaklárma (See No Evil, Hear No Evil, 1989)

Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van, melyre sokaknak fáj a foga.

Vaklárma (1989, See No Evil, Hear No Evil)

Tudtad, hogy…?

… ahhoz, hogy felkészüljön a szereprem Richard Pryor elment egy Los Angeles-i Braille Intézetbe, ahol megtanulta hogyan kell használni a fehér botot és különböző osztályokat látogatott meg, hogy megfigyelje a vak gyerekek gesztusait?

1. Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Indiana Jones egy nem mindennapi régész, igazi kalandor, aki semmilyen veszélytől nem riad vissza. Egy perui dzsungelben épp egy csapdákkal teli épületben igyekszik megszerezni egy műkincset, azonban  elveszti azt, amely így fő riválisa, Belloq (Paul Freeman) kezében landol. Ezt követően az amerikai titkosszolgálat megbízásából egy egyiptomi ásatás felé veszi az irányt, hogy még a nácik előtt megtalálja az Ószövetségből ismert frigyládát. Azonba nem lesz könnyű dolga, ugyanis a gátlástalan Belloq is a láda megszerzésén munkálkodik.

Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)

Tudtad, hogy…?

… Indy eredeti neve a forgatókönyv szerint Indiana Smith volt?

Bruce Willis felesége igazi bombázó – Már 15 éve bolondul 23 évvel fiatalabb feleségéért

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·