FILMEZZUNK.HU
10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

10088

(4) Ad Astra

Ad Astra - Út a csillagokba (2019) - Előzetes

A film még ennél szűkszavúbb is lehetett volna. Brad Pitt karakterének belső monológjai a gyártás utolsó szakaszaiban lettek hozzáadva, míg az eredeti forgatókönyv nem tartalmazta őket. Gyakran a szponzorok ragaszkodása miatt van efféle lépésekre szükség,  akik szeretnék, hogy a film érthetőbb legyen, így egy nagyobb közönséghez eljutva. Emellett eredetileg a főszereplő autista lett volna, de végül ez a részlet is kimaradt a filmből. Az igaz, hogy kerülte az embereket, de ez inkább egy gyenge antropofóbia jele, mintsem autizmusé.

(5) Schindler listája

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

A film témájának bonyolult természetéből adódóan a filmkészítők és a színészek néha kénytelenek voltak kellemetlen döntéseket hozni. Először Martin Scorsese utasította vissza a filmet, arra hivatkozva, hogy szerinte egy zsidó rendező lenne méltó. Roman Polanski szintén elutasította a lehetőséget, mert gyermekkorát koncentrációs táborban töltötte, és nem szerette volna újra átélni a régi idők terrorját. Végül Steven Spielberg lett a rendező, aki azonban nem volt hajlandó bármilyen jutalmazást elfogadni a munkájáért.

Szintén nehéz volt olyan színészt találni, aki elvállalná Oskar Schindler szerepét. Harrison Ford nemet mondott a szerepre, hiszen véleménye szerint sok néző Indiana Jones karakterével asszociálná őt, ezzel elvonva a figyelmet a film fontosságáról. Ezután Bruno Ganz utasította vissza a szerepet, eközben pedig Kevin Costner kifejezte érdeklődését és készen állt ingyen dolgozni. Végül Liam Neeson kapta a szerepet, mert neki sikerült Steven Spielberg feleségét legjobban lenyűgöznie. Látta, ahogy a színész átöleli anyját, majd elmondta a rendezőnek, hogy Oscar Schindler ugyanezt tenné.

(6) A tökéletes trükk

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Ez a kultikus film Christopher Priest regénye alapján készült, de Nolan úgy döntött, hogy saját ízlése szerint alakításokat végez rajta. A könyvben a bűvészek nem barátok voltak, hanem vetélytársak. Emellett az egyik főszerepet eredetileg Jude Law játszotta volna. Talán az eredeti történet nem lett volna ilyen elbűvölő, hiszen látni, ahogy vetélytársak versengenek a sikerért egy dolog, de egy erős baráti kötelék, amely folyamatosan vad ellenségeskedéssé válik, teljesen más.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · ·