FILMEZZUNK.HU
10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

10034

Filmek, amelyek teljesen eltérnek az eredeti tervektől

A filmkészítés egy bonyolult folyamat, amely sok szakaszból áll, miközben maguk a filmek is hatalmas változásokon mehetnek keresztül ezen szakaszok mindegyikén. Sőt, néha nehéz megmondani, hogy a metamorfózisok után egyáltalán jobbá váltak-e a filmek. Cikkünkben bemutatunk néhány filmet, amelyek a végső változtatások után teljesen más filmekké alakultak, az eredeti tervtől eltérően.

(1) Amélie csodálatos élete

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

Eredetileg a forgatókönyvet Emily Watsonra írták. A főszereplő nevének hasonló csengése is van. Viszont a színésznő csak törte a francia nyelvet, ráadásul bonyodalmak adódtak abból kifolyólag, hogy szerepelt a Gosford Park című filmben. A rendező, Jean-Pierre Jeunet ekkor látta meg a Vénusz szépségszalon című film plakátját, amelyben Audrey Tautou is szerepelt, és végül a francia színésznőnek adta a szerepet.

(2) Csillagok között

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

2006-ban Steven Spielberg, aki a filmen dolgozott, Joseph Coopernek vagy Will Smithnek szánta a főszerepet. Azonban amikor felmondott és a rendezés átkerült Christopher Nolan kezébe, végül Matthew McConaughey kapta a főszerepet. A rendező azután döntött így, hogy megnézte a Mud című filmet, amelyben szintén Matthew McConaughey alakítja a főszereplőt. A film sokkal irreálisabb is lehetett volna. A forgatás megkezdése előtt a csillagász és fizikus, Dr. Kip Thorne megfogalmazott egy szigorú iránymutatást, miszerint a filmben semmi nem szegheti meg a fizika törvényeit, viszont a forgatás kezdete után Nolan elkezdett rajongani a fénysebességnél is gyorsabban haladás ötletével. Végül Thorne 2 hetet töltött azzal, hogy lebeszélje Nolant az ötletről, hiszen fizikailag ez lehetetlen lenne.

(3) Mad Max: A harag útja

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

A filmet eredetileg Ausztráliában forgatták volna, Mel Gibson főszereplésével, aki az első 3 részben alakította Max karakterét. A helyszínt végül Afrikára kellett változtatni, mert hirtelen nagy esőzések lettek Ausztráliában és minden kivirágzott, ami nem túl apokalipszisszerű. Emellett Gibson sok rossz sajtót kapott viselkedése miatt, ami negatívan befolyásolta hírnevét, így a rendező végül Tom Hardy mellett döntött.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · ·