FILMEZZUNK.HU
10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

10090

(9) Gladiátor

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

A film rendezője, Ridley Scott olyan részletesen szerette volna bemutatni az ókori római kultúrát, amennyire csak lehetséges, ezért történészeket bérelt fel tanácsadóknak. Azonban kiderült, hogy az ókori Róma nem egészen olyan volt, ahogy sok műalkotás ábrázolta, és a legtöbb tény túl hihetetlennek tűnt. Például a csaták közben a gladiátorok különféle termékeket reklámoztak. A nézők ezt nem hitték volna el, így ez ki lett vágva a forgatókönyvből. A történészek az ilyen módosításokat sokszor rossz néven vették, egyikük ki is lépett a projektből.

(10) A Gyűrűk Ura trilógia

10 híres film, amely teljesen eltér az eredeti tervektől

Mind a szereplőkkel és a forgatókönyvvel kapcsolatban is történtek változtatások, de kezdjük a legfontosabbal — hogy miért lett trilógia. Elég kockázatos volt egy fantáziafilmet készíteni és a filmstúdiók mind egy filmbe szerették volna sűríteni a regény cselekményét. Sőt, a rendezőt, Peter Jacksont is le szerették volna cserélni, aki ragaszkodott hozzá, hogy két részes legyen a film. Amikor már csak egy stúdió maradt a listán (New Line) Peter úgy döntött, hogy átvágja őket — állandóan lemondta a megbeszéléseket, meggyőzte őket, hogy rengeteg más filmgyártó cég is érdeklődik a projekt megvalósítása iránt.

Amikor a megbeszélés végre megtörtént, a New Line vezetője, Robert Shaye ezt mondta: “Tudod, nem értem miért ragaszkodsz ennyire a 2 részhez.” Ebben a pillanatban Jackson csapata teljesen kétségbeesett, majd úgy döntöttek, hogy Robert az egy filmes verziót is támogatja. De aztán Shay így folytatta: “Miért 2 filmet csinálnál, amikor 3 könyv van? Miért nem csinálnál 3 filmet?” Így hát Peter Jackson eszének és Robert Shaye optimizmusának köszönhetően az egész világ láthatta ezt a kultikusnak számító trilógiát. Hálásak is vagyunk érte, hiszen 2 filmben lehetetlen lett volna összefoglalni az eseményeket.

//Mink Olívia//

Ethan Hawke a mai napig bánja, hogy kihajította A függetlenség napja forgatókönyvét

(Via Brightside)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · ·