FILMEZZUNK.HU
Clint Eastwood elárulta, hogy miért utasította vissza a Die Hard főszerepét

Clint Eastwood elárulta, hogy miért utasította vissza a Die Hard főszerepét

873

Clint Eastwood elárulta, hogy miért utasította vissza a Die Hard főszerepét

Hosszú-hosszú idő után végre kiderült, hogy miért nem vállalta Clint Eastwood a legendás karakter, John McLane szerepét. A film Roderick Thorp 1979-es regényéből készült John McTiernan rendezésében. 1988-ban egy nyomozó egy felhőkarcolóban reked, amikor egy terroristacsoport elfoglalja és túszokat ejt (ráadásul karácsonykor). John McLane pedig egyszemélyes hadseregként megmenti a napot. Pedig csak a feleségét látogatta meg, akivel eltávolodtak egymástól.

Clint Eastwood elárulta, hogy miért utasította vissza a Die Hard főszerepét

Bruce Willis vállalta McLane szerepét, mellette olyan sztárok is felbukkantak kisebb-nagyobb szerepekben, mint például Reginald VelJohnson, Bonnie Bedelia, Alexander Godunov és Alan Rickman, aki felejthetetlenné tette a terroristák vezetőjét, Hans Grubert. Bruce Willis egyből filmsztárrá vált a filmnek köszönhetően – annak ellenére, hogy több, ismertebb színésznek is felajánlották a szerepet előtte, akik visszautasították. Itt kanyarodunk vissza Eastwoodhoz, aki ezek közé tartozott. A film forgatókönyvírója elárulta, hogy a színész volt az első választás, azonban azért nem vállalta a munkát, mert nem értette a humort a filmben. Az írót sokkolta ez a kijelentés, hiszen amikor megírta a frappáns párbeszédeket, elsősorban arra gondolt, hogy Clint Eastwood tökéletesen mondaná el őket.

“Ha meghallgatsz egy csomó ilyen szöveget, Eastwood azon kevés emberek egyike, aki képes lett volna egy olyan szöveget előadni, mint ‘Gyere Los Angelesbe, érezd jól magad’. Minden ilyesmit. Láthattad, hogy ezt csinálja. Ő volt az inspirációm.”

– mondta az író. De ez még csak a kezdet volt. Olyan nevek mondtak nemet a szerepre, mint például Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Robert De Niro, Mel Gibson, Harrison Ford és Richard Gere. Bizonyos, hogy akkoriban egy Drágán add az életed franchise Eastwooddal a főszerepben csábítóan hangzott, és a tény, hogy ő volt az első jelölt, szintén csak azt bizonyítja, hogy a karizmája magáért beszélt. Mint kiderült azonban, Bruce Willis volt az, aki sikerre vitte a filmeket (legalábbis néhányat) és nélküle nem lett volna ugyanaz az alkotás.

Jennifer Lawrence szerint a férfiak produkálják a legnagyobb hisztirohamokat a forgatásokon

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·