FILMEZZUNK.HU
15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

48093

7. Kardhal (Swordfish, 2001)

Gabriel Shear (John Travolta) egy mindenre elszánt kém, aki a cybertérben akarja megalapozni vagyonát egy szerinte hazafias akció finanszírozásához. Ehhez szüksége van egy profi hacker segítségére. Stanley (Hugh Jackman), aki magányosan és lecsúszottan tengeti napjait egy lakókocsiban, bármilyen hálózatba be tud törni, ami épp kapóra jön Shearnek.

Kardhal (Swordfish, 2001)

Tudtad, hogy…?

John Travolta hatszor utasította el a szerepet. Csak akkor változtatott a döntésén, amikor megtudta, hogy a filmet Dominic Sena fogja rendezni. A film kezdőjelenetét, amely 2001-ben a Warner Brothers történetének legösszetettebb vizuális effektjeit tartalmazta, 135 kamerával vették fel.

6. Szombat esti láz (Saturday Night Fever, 1977)

A Szombat esti láz főhőse Tony Manero (John Travolta), a helyi diszkó táncos sztárja. Tony napközben egy festékboltban dolgozik, de amikor elérkezik a szombat, csőnadrágot húz, lakcipőt ölt és kedvenc parfümjével hódítva a diszkó felé veszi az irányt. Csípőmozgásával elbűvöli a lányokat. Egy alkalommal találkozik Stephanie-val, aki teljesen rabul ejti a fiút. A lányról kiderül, hogy egész jól táncol, s hamarosan nem lesz riválisa Tony és Steph kettősének a táncparketten.

Szombat esti láz (Saturday Night Fever, 1977)

Tudtad, hogy…?

John Travolta a film kedvéért napi két mérföldet futott és napi három órát táncolt. Travolta fehér poliészter ruháját 145 000 dollárért árverezték el, amit a film kritikusa Gene Siskel vásárolt meg.

5. A tűzből nincs kiút (Ladder 49, 2004)

A film a 49-es számú létrás- és 33-as számú oltókocsi őrsének életét mutatja be. Választott hőse egy “pokoli torony” lángolása közben a füstölgő romok alá szorul, s míg kapitánya és társai a kimentését fáradoznak, lepereg előtte az élete az elsőtől az utolsó napig. Láthatjuk, hogyan mórikáznak (vagy civódnak) a fiúk két oltás között, hogy aki a pihenőidőben még vidáman pöckölte a biliárdgolyókat, már nem tér vissza befejezni a játékot. Láthatjuk, hogyan választ párt, és alapít családot, hogy bizony olykor kételkedik, nem lenne-e jobb egy garantáltan lángmentes – biztonságos – irodában koptatni a könyökét, semmint vásárra vinni a bőrét azt is kockáztatva, hogy nem látja majd felnőni gyermekét.

A tűzből nincs kiút (Ladder 49, 2004)

4. Ál/Arc (Face/Off, 1997)

A komor, ám érző szívű FBI-ügynök, Sean Archer (John Travolta) szupertitkos nyomozást folytat riválisa, a szadista terrorista, Castor Troy (Nicolas Cage) és a birtokában lévő szupertitkos biológiai fegyver után. Egy nem mindennapi, radikális sebészi beavatkozásnak köszönhetően a rend őre magára ölti a gazember arcát, mi több, személyiségét, hogy küldetését teljesítse. Csakhogy a műtét után az események egészen másképp alakulnak, mint ahogy azt Archer és főnökei eltervezték volt. Lassan már azt sem lehet tudni, ki kicsoda.

Ál/Arc (Face/Off, 1997)

Tudtad, hogy…?

Eredetileg Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone alakították volna a főszereplőket. Miközben a filmen egymagasságúnak tűnnek, valójában John Travolta 6 centivel magasabb, mint Nicolas Cage.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·