FILMEZZUNK.HU
15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

48095

11. Hajsza a föld alatt (The Taking of Pelham 1 2 3, 2009)

New Yorkban minden megtörténhet, de mindig érhetik az embert meglepetések. Ezt történik a helyi metróhálózat egyik alkalmazottjával is, Walter Garberrel (Denzel Washington), ugyanis terroristák eltérítik az egyik metrójáratot, és vezetőjük, Ryder (John Travolta) csak Garberrel hajlandó tárgyalni. A tét a metróban rekedt emberek élete, akikért Ryder tízmillió dollárt követel, amelyet ráadásul Garbernek kell átadnia. Megkezdődik a játszma a föld alatt, kérdés, ki bírja több idegszállal.

Hajsza a föld alatt (The Taking of Pelham 1 2 3, 2009)

Tudtad, hogy…?

John Travolta úgy döntött, hogy a film reklámkampányában nem vesz részt, mert még mindig nem heverte ki a fia elvesztését. A film tisztelgés Walther Matthau előtt, aki az 1974-es filmben játszotta Zachary Garber hadnagyot, aki nagyjából megfelel Denzel Washington karakterének. Zachary Garber kockás inget és sárga nyakkendőt viselt, Walter Garber pedig a 2009-es filmben sárga inget és kockás mintás nyakkendőt.

10. Szóljatok a köpcösnek (Get Shorty, 1995)

Filmet készíteni egyszerű. Chili Palmer (John Travolta) biztos benne, hogy ő is tudna csinálni egyet. Eddig Miamiben volt gengszter, de most, hogy valami zsarolási pénz behajtása miatt úgyis Los Angelesben jár, úgy dönt, belevág. Kiszemel magának egy producert, éjjel rátör, és a maga egyszerű, de életveszélyes módján meggyőzi: kezdjék együtt a következő nagy filmet. Minden a legjobb úton halad, csakhogy Chili régi kollégáinak más tervei vannak. A miami alvilág színe-java hamarosan megindul az álomvárosba.

Szóljatok a köpcösnek (Get Shorty, 1995)

Tudtad, hogy…?

John Travolta eredetileg visszautasította a szerepet, de végül Quentin Tarantino rávette, hogy fogadja el, végül 3,5 millió dollárt kapott ezért a szerepért. Gene Hackman eredetileg szintén elutasította, hogy játsszon a filmben, mondván ő nem szokott vígjátékokban szerepelni. Barry Sonnenfeld azt mondta, pontosan ez az a hozzáállás, amit szeretne tőle látni a filmben, azt pedig bízzák a nézőkre, hogy azt viccesnek találják vagy sem.

9. Párizsból szeretettel (From Paris with Love, 2010)

James Reece (Jonathan Rhys Meyers) látszólag a párizsi amerikai nagykövet asszisztense, valójában azonban kém. Csakhogy nem éppen egy James Bond féle figura. Az ő életét nem teszik izgalmassá akciódús kalandok és gyönyörű nők. Nem is csoda, hogy Reece komolyabb megbízásra vágyik, amit meg is kap, mikor beosztják a féktelenségéről ismert Charlie Way (John Travolta) ügynök mellé tolmácsnak, akinek az a feladata, hogy megelőzzön egy terrortámadást.

Párizsból szeretettel (From Paris with Love, 2010)

Tudtad, hogy…?

Charlie azt mondja Reese-nek, hogy az egyetlen gyengéje a sajtos McRoyal. A Ponyvaregény című filmben John Travolta arról mesél Samuel L. Jacksonnak, hogy Franciaországban a sajtburgert McRoyalnak hívják.

8. Hajlakk (Hairspray, 2007)

Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) egyetlen vágya, hogy felléphessen a Corny Collins Show-ban, Baltimore legnépszerűbb zenés-táncos műsorában. Tracy őszinte odaadással, hatalmas szívvel, és még hatalmasabb séróval próbálkozik, de mivel a lány túlsúlyos, nehéz helyzetben van. Hiába tud jól táncolni, nehezen jut hozzá a lehetőséghez. Amikor végre megmutathatja tehetségét, az irigyesei megpróbálnak keresztbe tenni neki, miközben végig szól az örök és elpusztíthatatlan rock’n’roll.

Hajlakk (Hairspray, 2007)

Tudtad, hogy…?

A film összehozta a Grease filmek két sztárját, John Travoltát (Grease) és Michelle Pfeiffer-t (Grease 2). Az egyik fogatási szünetben Travolta elkezdte énekelni a Summer nights című dalt, amitől Zac Efron és Amanda Bynes olyan izgatottak lettek, hogy azonnal megírták sms-ben a barátaiknak.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·