FILMEZZUNK.HU
15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

15 John Travolta film, amit mindenképpen látnod kell

48094

3. Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél egy lövöldözést úgy dönt, visszavonul a a gengszterélettől. Eközben társára hárul a feladat, hogy vigye el szórakozni a maffiafőnök feleségét, Mia Wallace-t. A történetben feltűnik továbbá egy boxoló, aki Marsellus Wallace átvágását tervezi, és két piti rabló, akik épp azt a helyet nézték ki, ahol Jules és Vincent is reggelizik. Az egymással párhuzamos történetek végül a történet egy-egy pontján összefutnak, mely során üldözőből üldözött, rablóból megmentő válik.

Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994)

Tudtad, hogy…?

A jelenetet, melyben Vincent (John Travolta) Mia (Uma Thurman) mellkasába fecskendőt döf, egy rendezői trükkel oldották meg. Travolta a fecskendőt valójában kihúzta, majd a képsorokat visszafele játszották le. Quentin Tarantino híres arról, hogy a saját rendezéseibe szereti beleírni önmagát. A Ponyvaregény esetében az az érdekes, hogy két karakter között hezitált: nem tudott választani Jimmie és Lance között. Végül azért döntött az előbbi mellett, mert Mia újraélesztéses jeleneténél a kamera mögött akart lenni.

2. Nicsak, ki beszél? (Look Who’s Talking, 1989)

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

Nicsak, ki beszél? (1989)

Tudtad, hogy…?

Amikor Mickeyt tologatja a bébiszitter, a Szombat esti láz című film főcím dala szól, melyben Travolta volt a főszereplő. Minden nemzet maga dönthetett arról, melyik hírességük szinkronizálja Mikey-t. Ez az elgondolás John Travolta ötlete volt.

1. Pomádé (Grease, 1978)

Danny (John Travolta) és Sandy (Olivia Newton-John) a nyári szünidő  alatt egymásba szerettek, de a vakáció véget értével azt hitték, már sosem látják viszont egymást. Nagy meglepetésként éri mindkettőjüket, mikor rájönnek, hogy ősztől mind a ketten a Rydell gimiben kezdik meg az utolsó évüket. A románc azonban nem folytatódhat felhőtlenül, Danny barátai és Sandy barátnői is beleszólnak a kapcsolatukba.

Pomádé (Grease, 1978)

Tudtad, hogy…?

Kenickie szerepére John Travolta ajánlotta Jeff Conawayt, aki a forgatás során ismerte meg későbbi feleségét Rona Newton-Johnt, Olivia nővérét. A filmvégi autóverseny utalás a Ben Hur című filmre. Travolta kocsija fehér, mint Ben Hurnek, az ellenfeléé fekete, mint Messalának volt. Az ellenfél kocsijának a kerekei ugyanúgy kiálló éles szerszámokkal vannak felszerelve, mint Messala kocsijának. A Pomádé volt 1978 legnagyobb bevételt hozó filmje.

Terence Hill a fia elvesztéséről vallott: “Nem mondhattam el neki, milyen büszke vagyok rá”

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely John Travolta produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·