FILMEZZUNK.HU
Benicio Del Toro legjobb filmjei

Most ünnepli 57. születésnapját Benicio Del Toro – Íme a nagyszerű színész 7 legjobb filmje

18542

3. Traffic (2000)

Amerika a kábítószer ellen folytatott harc közepén. Javier Rodriguez (Benicio del Toro) és Manolo Sanchez (Jacob Vargas) mexikói rendőrök, akik a korrupció markából igyekeznek kiszabadulni. Robert Wakefield (Michael Douglas) bírónak, a drog elleni harc új vezetőjéenk tinédzser lánya függőségével is meg kell birkóznia. Montel Gordon (Don Cheadle) és Ray Castro (Luis Guzman) DEA-ügynökök, akik Carlos Ayala (Steven Bauer) drogbáró ellen veszik fel a harcot. Mind katonák egy szörnyű háborúban, ahol nincs igazság, és nincs kegyelem.

Traffic (2000)

Tudtad, hogy…?

Benicio del Toro azon 5 színész egyike, akik úgy nyertek Oscar-díjat, hogy az adott filmben többnyire idegen nyelven beszélnek. A további színészek a sorban: Sophia Loren, Robert De Niro, Marion Cotillard és Roberto Benigni. Michael Douglas eredetileg visszautasította a felkérést, így rendező Harrison Fordnak ajánlotta fel a szerepet, aki el is fogadta. Steven Soderbergh és Ford közösen dolgoztak a karakteren, ám végül Ford mégsem tudta vállalni a forgatást. Michael Douglas viszont, akinek tetszettek a változtatások a szerepben úgy döntött, elfogadja az ajánlatot.

2. Sicario – A bérgyilkos (Sicario, 2015)

A Sicario – A bérgyilkos című krimi főhőse egy fiatal és ambiciózus FBI ügynök, az emberrablási ügyekre specializálódott Kate Macer (Emily Blunt). Egy nyomozás során falba épített holttestekre bukkan a Diaz klán egyik otthonában, s hamarosan a drogbáró ügyeinek felderítése kapcsán Mexikóban találja magát. A klán a drogcsempészettől és emberrablástól sem visszariadó Sonora kartell tagjaként, a hidegvérű gyilkosságoktól sem riad vissza. Alejandro (Benicio Del Toro), a kolumbiai bérgyilkos és Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök vezetésével egy szigorúan titkos egység indul Ciudad Jurazez felé – hozzájuk csatlakozik Kate. Az őrült harcban senki nem tisztel senkit; nincsenek szabályok és erkölcsi értékek. Kate komoly dilemmába kerül…

Sicario - A bérgyilkos (Sicario, 2015)

Tudtad, hogy…?

Bár egyáltalán nem vehető észre, a film mégis hemzseg a CGI-trükköktől. Ilyenek a robbanások, az autópályán haladó fekete terepjárókonvoj, a sebek, a vér, a hídon lógó holttestek, és sokszor maguk az utcák is. A trükköket az Bosszúállók látványáért is felelős Oblique FX készítette. Emily Blunt és Benicio del Toro korábban már dolgoztak együtt a Farkasember (2010) című filmben.

1. Blöff (Snatch, 2000)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy keménykezű roma boxoló egy lakókocsi-parkból, vagyis a londoni alvilág számtalan rosszarcú és/vagy szerencsétlen figurája. A különböző történetek végül a gyémánt utáni véget nem érő hajszában futnak össze, a kevésbé szerencséseknek azonban az életükért kell menekülniük.

Blöff (Snatch, 2000)

Tudtad, hogy…?

Guy Ritchie a forgatás idejére, annak érdekében, hogy rendben menjenek a dolgok, bevezetett egy büntetési rendszert, amiben mindennek meg volt a maga tarifája: a csörgő telefonoknak, a késéseknek, a forgatás alatti szunyókálásnak, a hisztinek és a kellemetlen viselkedésnek is. Az egyik stábtag azért kapott büntetést, mert elfogyott a kávé a büféasztalról.

Robin Williams így kelt a gyerekszínészek védelmére a Jumanji forgatásán

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·