FILMEZZUNK.HU
Robin Williams így kelt a gyerekszínészek védelmére a Jumanji forgatásán

Robin Williams így kelt a gyerekszínészek védelmére a Jumanji forgatásán

4318

Robin Williams így kelt a gyerekszínészek védelmére a Jumanji forgatásán

Chris Van Allsburg 1981-ben kiadott Jumanji című regénye mára márkanévvé nőtte ki magát: a boltok polcain ott sorakoznak a történeten alapuló társasjátékok, valamint Hollywood is jó párszor nagyvászonra vitte az alkotást. Az első mozis verzióban nem a szereplők találták magukat a dzsungelben, hanem annak rémisztő lakói elevenedtek fel a való világban. A karaktereknek pókokkal, oroszlánnal, óriási szúnyogokkal és aligátorokkal is meg kellett küzdeniük. Ezek a jelenetek persze óriási kihívást jelentettek a készítőknek és a színészeknek egyaránt, hiszen digitális trükkök hiányában előfordult, hogy ténylegesen meg kellett küzdeniük az elemekkel.

Jumanji (1995)

A gyerekszereplőknek, Bradley Pierce-nek és Kristen Dunstnak különösen kimerítő volt a hosszú órákig tartó munka. Nemegyszer fordult elő, hogy végkimerülésig kellett dolgozniuk. Előbbi 2020 decemberében a CBCListen című rádiós műsorban emlékezett vissza, mennyire megviselte a forgatás.A film egy pontján a karaktere, Peter majommá változott, emiatt egy olyan maszkot kellett viselnie, amiben szinte levegőt sem kapott. Ha ez nem lett volna elég, annál a jelenetnél is rajta volt a kosztüm, amikor a házukat víz öntötte el.

“Nem kaptam levegőt az orromon, azt éreztem, hogy megfulladok. Aztán a producerek megkeresték a szüleinket, hogy esetleg lehetne-e szó arról, hogy ezeket a részeket még egyszer leforgassuk.”

– mesélte. Williams látta, hogy a gyerekek alig állnak a lábukon, így, amikor a fülébe jutott, hogy a készítők ennek ellenére további munkára kényszerítenék őket, a kezébe vette az irányítást, és jól beolvasott nekik.

“Emlékszem, azt mondta, „szó sem lehet arról, hogy túlórázzanak! Most szépen mindenkit elengedtek pihenni!” Ilyet senki más nem tett volna értünk rajta kívül. Mindig megvédett bennünket, hihetetlenül kedves és melegszívű volt.”

– magyarázta Pierce.

Kizárt, hogy ráismersz! Így néz ki ma Mike Myers, az Austin Powers sztárja

(Via Femina.hu)


Article Tags: · · ·