FILMEZZUNK.HU
Marcia Cross

A Született feleségek sztárja szomorú hírt közölt: krónikus betegséggel kell együtt élnie

2045

A Született feleségek sztárja szomorú hírt közölt: krónikus betegséggel kell együtt élnie

A betegség nem válogat. A betegséget nem érdekli, hogy valaki ismert vagy hétköznapi ember. Így a migrén sem csak egyszerű földi halandókat érinti, hanem a hírességeket is. A Született feleségek című sorozat egyik főszereplője, Marcia Cross olyan erős migrénnel küzd, hogy amikor rátörnek a rohamok, akkor dolgozni is képtelen. Azt nyilatkozta, hogy olyankor rendkívül erős hányingere van és átmenetileg a látása is romlik.

Marcia Cross

A színésznőnél 14 évesen jelentkeztek az első migrének. Tévéreklámban is feltűnt és arra buzdított mindenkit, akinek gyakran van erős fejfájása, hogy keresse fel az orvost, hátha krónikus migrén áll a háttérben. A színésznőnél rengeteg olyan dolog van, ami képes előidézni a migrénes rohamokat, pl. a csokoládé és az alkohol is. A legjobb módszer számára, hogy mindenhova magával viszi a gyógyszereit.

A migrén rohamokban jelentkező heves fejfájás, amely többnyire a fej egyik oldalát érinti. A hirtelen kezdődő fájdalmat látási, hallási vagy egyéb idegrendszeri tünetek előzik meg. A roham általában havonta egy-négy alkalommal jelentkezik és fél-egy napig tart, de ez egyénenként változó lehet, és émelygés, hányinger vagy hányás is kísérheti. A migrén bárkinél kialakulhat.

Már 8 éve, hogy elhunyt Carrie Fisher – Lánya így emlékezett meg róla


Article Tags: · ·