FILMEZZUNK.HU
Elképesztő esetek, amikor a Simpson család megjósolta a jövőt

Elképesztő esetek, amikor a Simpson család megjósolta a jövőt

3599

Elképesztő esetek, amikor a Simpson család megjósolta a jövőt

Bár a Simpson család hazánkban nem feltétlenül tartozik a legnépszerűbb műsorok közé, azt kijelenthetjük, hogy világszerte népes rajongótáborra tett szert az évek során. Az utóbbi időben egyre inkább felkapták a sorozatot, mert a rajongók hihetetlennek tűnő egybeeséseket véltek felfedezni a valóság és néhány jelenet között. Eléggé valószínűtlennek tűnhet, hogy egy animációs sorozat képes legyen megjósolni a jövőt, a Simpson családdal azonban pont ez a helyzet.

A Simpson család - A film (The Simpsons Movie, 2007)

A Simpson család 6. évada jó előre megjósolt néhány olyan technológiai változást, amik ma már teljesen egyértelműek számunkra. A 8. részben láthatjuk, ahogy egy telefon az automatikus javítás funkciót használva átír egy begépelt szöveget. Ebben talán nem is lenne semmi meglepő, csakhogy a rész 1994-ben látott napvilágot. Szintén a 6. évadnál maradva a 19. részben azt láthatjuk, ahogy az egyik szereplő egy miniatűr telefont használ karóraként, ami előrevetítette az okosórák megjelenését. Ez az epizód 1995-ben volt először látható, 20 évvel azelőtt, hogy az Apple piacra dobta volna az Apple Watch-ot.

Az ebola nevű betegség természetesen már a sorozat előtt sem volt ismeretlen a tudósok számára, viszont nem volt elterjedt. Éppen ezért felvet néhány kérdést, hogy 17 évvel a 2014-es nagy Ebola-járvány előtt miért ajánlotta Marge a beteg Bartnak, hogy olvassa el a “Kíváncsi George és az Ebola vírus” című könyvet. A készítők talán sejtették, hogy valami készül?

2008-ban azt láthattuk, ahogy Homer Simpson egy szavazáson megpróbálja Barack Obamára leadni a voksát, a szavazógép azonban mindenáron a másik jelöltnek ítélte a szavazatot. Négy évvel később ez a jelenet valósággá vált, amikor Pennsylvaniában ki kellett cserélni néhány meghibásodott gépet, mert Obama helyett folyamatosan Mitt Romney javára írták a szavazatokat. Arról nem is beszélve, hogy valamelyik epizódban Donald Trump hihetetlennek tűnő elnökké választását is megjósolták…

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones már 24 éve elválaszthatatlanok egymástól: így ismerkedtek meg

(Via sulilife.hu)


Article Tags: · · ·