FILMEZZUNK.HU
Pásztor Erzsi

Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Janka néni a Szomszédokból

3954

Emlékszel még rá? Így néz ki napjainkban Janka néni a Szomszédokból

Pásztor Erzsit a legtöbben a Szomszédok Janka nénijeként ismerik, ami a legismertebb szerepe lett. Pedig a nevéhez rengeteg felejthetetlen színpadi és filmes alakítás fűződik – például az 1945 utáni magyar filmtörténet egyik legfelejthetetlenebb alakítását nyújtotta a Veri az ördög a feleségét című film főszerepében, amelyért megkapta a Filmszemle legjobb női alakításáért járó díját.

Pásztor Erzsi

Újpesten nőtt fel, és mivel családja a második világháborúban mindenét elveszítette, nélkülözniük kellett. Első mozgóképes szerepét az 1958-as Felfelé a lejtőn című filmben kapta, amiben mindössze néhány másodperc erejéig tűnt fel. Ekkor még a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, és mivel napra fizettek a forgatáson, jól jött neki az ezért kapott kis kereset. A nevét is ekkor változtatta meg Pápay Erzsébetről Pásztor Erzsire, mivel volt már egy ilyen nevű kolléganője.

Pásztor Erzsi

Pásztor Erzsi nagyon tudott játszani, mégsem került azok közé, akik mindig csak főszerepre szerződtek a színházhoz vagy a kamerák elé. Nem kapott csúcsgázsit, nem halmozták el díjakkal sem. Viszont kitartóan dolgozott, előbb Debrecenben, aztán Szolnokon, majd Sopronban és Szegeden. Ha főszerepet kapott, akkor pedig rendszerint az anyák, mamák és nénik bőrébe kellett bújnia – már 20 évesen is.

Pásztor Erzsi

Az első házassága a főiskolán kilenc hónapig tartott. Második férje Holl István volt, akitől 21 éven után a férfi alkoholproblémái miatt vált el. Pedig mindent megtett, hogy segítsen szerelmén, még egy pécsi elvonóra is elvitte, ám párja ott sem tudott megszabadulni szenvedélybetegségétől. Lányuk 1966-ban született meg, akivel szintén sok konfliktusa volt a színészi hivatással járó terhek és válásuk miatt.

Robin Williams így kelt a gyerekszínészek védelmére a Jumanji forgatásán

(Via Femina.hu)


Article Tags: · · ·