FILMEZZUNK.HU
Van egy borzasztó film Harrison Fordtól, amit valószínűleg még sosem láttál

Van egy borzasztó film Harrison Fordtól, amit valószínűleg még sosem láttál

866

Van egy borzasztó film Harrison Fordtól, amit valószínűleg még sosem láttál

A film, amit Harrison Ford mindennél jobban szégyell. Közel öt évtizedes pályafutás alatt Harrison Fordnak kevés szégyellnivalója van. A világ egyik legkedveltebb színésze, akit még a kritikusok is szeretnek, és nagyon, tényleg csak nagyon ritkán nyúl mellé. Persze minden színész pályáján vannak mélypontok, Ford esetében nem is nagyon szoktunk beszélni a Hollywoodi őrjárat (2003) és a Paranoia (2013) című filmekről. De van egy, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Van egy borzasztó film Harrison Fordtól, amit valószínűleg még sosem láttál

Star Wars Holiday Special

Nem sokkal az 1977-es, első Star Wars-film után rábeszélték George Lucas-t, hogy engedélyezze az ABC csatornának egy kétórás „ünnepi különkiadás” elkészítését, amelyben a Star Wars eredeti szereplői is feltűnnek. A műsor tulajdonképpen egy szkeccsgyűjtemény, aminek az a kerettörténete, hogy Han Solo haza akarja vinni Csubakkát, hogy a vuki a családja körében ünnepelhesse az Élet Napját. A jelenetekben Harrison Ford, Peter Mayhew, Carrie Fisher és Mark Hamill mellett a 1970-es évek televíziós és zenész sztárjai is feltűnnek: többek közt Beatrice Arthur, Art Carney, Diahann Carroll, Jefferson Starship és Harvey Korman. Bár a plakáton Ford kiemelt helyen látható, de csak pár, összekötő jelenetben tűnik fel. A Star Wars Holiday Special úgy készült el, hogy az eredeti film készítői közül senki sem felügyelte azt, még Lucas sem.

Meg is lett az eredménye. És hogy miként került bele a népszerű és közkedvelt Ford? Úgy, hogy akkoriban még nem volt se népszerű, se közkedvelt, és mivel remek szerepet kapott minden idők legnagyobb bevételt hozó filmjében (igen, ez az Egy új remény), valószínűleg úgy gondolta, hogy a szerep megismétlése kiváló pénzkeresetei lehetőség. Ám a forgatáson minden bizonnyal megváltozott a véleménye. Közismert, hogy Ford mindig is jobban kedvelte Indiana Jones karakterét, mint Han Solót, de ebben a különkiadásban nem csak ez látszik. A színész becsülettel letolja a szerepet, még úgy is tesz, mintha örülne a vuki-családdal való kínos találkozásnak, de ha megfigyeljük a játékát, látszik rajta, hogy mielőbb túl akar lenni az egészen.

Egy hajszálon múlott, hogy nem Jake Gyllenhaal lett Pókember Tobey Maguire helyett

(Via Port.hu)


Article Tags: · ·