FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

28819

11. Alfie – Szívtelen szívtipró (Alfie, 1966)

Alfie nem igazán rosszféle. Csak éppen elemi erővel vágyakozik az ellenkező neműekre. Mondhatnánk úgy is, hogy képtelen ellenállni a pipiknek, teljes függőség alakult ki nála. Michael Caine címszereplésével az Alfie egy sikamlós és vad komédia, csupa szex és bűn. Azok számára, akik szórakozni akarnak, az Alfie elbűvölő, élvezetes és sodró lendületű. Azoknak, akik többet akarnak, ott van a felszín alatt lappangó tragédia, az egyszerű és megrendítő történet arról, aki elvesz, és arról, akit elvesznek.

Alfie - Szívtelen szívtipró (Alfie, 1966)

Gondoltad, volna…?

Öt Oscarra- és nyolc Golden Globe-díjra is jelölték az alkotást. Michael Caine mind a két díjátadón jelölve volt a legjobb színész kategóriában.

10. Árvák hercege (The Cider House Rules, 1999)

Homer (Tobey Maguire) a Szent Cloud árvaházban nevelkedett, s bár soha nem fogadták örökbe, meghitt kapcsolatot alakított ki Dr. Larch-csal (Michael Caine), az intézet igazgatójával. Bár Homer soha nem szerzett diplomát, Dr. Larch beavatta őt az orvostudomány, azon belül pedig a sebészet minden titkába. A doktor az intézetben illegális, de biztonságos abortuszokat végez, így ismerkedik meg Homer Wallyvel és Candyvel (Charlize Theron). Később az orvos Wally almáskertjében hagyja Homert. Miközben Wally a világháborúban szolgál, Homer és Candy különleges kapcsolatba kerül egymással. Vajon mi lehet Dr. Larch terve a fiúval?

Árvák hercege (The Cider House Rules, 1999)

Gondoltad, volna…?

A filmet hét Oscar díjra jelölék, de “csak” kettőt sikerült szoborra váltania: Legjobb férfi mellékszereplőként Michael Caine és legjobb adaptált forgatókönyvért John Irving vihetett haza szobrot. John Irving szerette volna, ha története megfilmesített változatában a fia, Colin Irving kapja Wally szerepét, de mivel a filmes előkészületek csaknem tíz évig tartottak, Colin kiöregedett a szerepből. Végül a polgármester szerepét kapta a filmben.

9. Rita többet akar – szebb dalt énekelni (Educating Rita, 1983)

Rita egyszerű liverpooli nő, de sokkal többet szeretne tudni a világról. Jó szerencséje vagy rossz sorsa egy mogorva, iszákos, emberkerülő tudóshoz veti, aki egyáltalán nem örül neki, hogy a kotnyeles fiatalasszony kölcsönkéri a könyveit, butus kérdéseket tesz fel neki – sőt, azzal kezdi, hogy kitakarítja a szobáját, aztán hamarosan már tanára egész életét rendbe akarja tenni. A furcsa kapcsolat aztán fokozatosan átalakul és megszelídül. A kezdeti gyanakvás, ellenszenv, furkálódás és csipkelődés átváltozik egyszerűen szerelemmé.

Rita többet akar - szebb dalt énekelni (Educating Rita, 1983)

Gondoltad, volna…?

Michael Caine alakításáért Golden Globe-díjat kapott, mint legjobb vígjáték vagy musical színész, de ezen kívül Oscarra is jelölték a legjobb színész kategóriában.

8. Leharcolt oroszlánok (Secondhand Lions, 2003)

Az 1960-as évek Texasában Garth (Michael Caine) és Hub (Robert Duvall) a félénk tinédzser különc és gazdag nagybácsikái, akik egy teljes nyáron vigyáznak a kölyökre, amikor megbízhatatlan édesanyja kidobja őt otthonról. És persze mi másról szólna egy nyár két öregember mellett, mint lenyűgöző mesékről, kalandokról és álmokról?

Leharcolt oroszlánok (Secondhand Lions, 2003)

Gondoltad, volna…?

Michael Caine elmondta, hogy karrierje elején egyszer megtartotta Sean Connery kalapját, amíg ő 4 emberrel verekedett egy nightclubban. Ez lehetett az alapja annak a jelenetnek, amiben Robert Duvall 4 emberrel verekszik egy kocsmában, amit Michael Caine és Osment végignéz.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·