FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

28814

7. Harry Brown (2009)

Harry Brown (Michael Caine) szomorú öregember, aki felesége halála után egyedül él nyugdíjasként egy nem éppen jó hírnévnek örvendő kerületben. A környéket fiatal suhancok, bűnözők, drogdílerek uralják, akik nem hagynak nyugtot a rendes polgároknak. Egy nap Harry barátja, Leonard megelégeli a zaklatást, és öregember létére kiáll a bűnözők ellen, akik azonban megölik. Az immár végképp magára maradt Harrynek nincs vesztenivalója. Előveszi katonai múltját, és úgy dönt, maga tesz rendet a környéken.

Harry Brown (2009)

Gondoltad, volna…?

Michael Caine-ben és az általa alakított Harry Brownban sok a közös vonás, például ugyanazon a környéken laknak, és mindketten háborús veteránok.

6. Hasfelmetsző Jack (Jack the Ripper, 1988)

1888 nyarának végén és őszén London East End negyedében elkövetett brutális gyilkosságok sorozata sokkolta egész Nagy-Britanniát. Hasfelmetsző Jack bevéste nevét a történelembe, miközben Whitechapel sötét utcáit rótta. 1888. augusztus 31-e és november 9-e között öt prostituáltat gyilkoltak meg brutális módon, és a gyilkos személyét, valamint a nyomozás körülményeit azóta is titokzatos homály fedi.

Hasfelmetsző Jack (Jack the Ripper, 1988)

5. Mesterdetektív (Sleuth, 1972)

A mesterdetektív két férfi különös kapcsolatát tárja elénk. Az Anthony Shaffer történetéből készült krimiben a vagyonos krimiíró, Andrew Wyke (Laurence Olivier) rájön, hogy felesége viszont folytat fodrászával, a nőcsábász Milo Tindle-vel (Michael Caine). A férfi ahelyett, hogy hangos csetepaté kíséretében venne revánsot a szeretőn, meghívja otthonába és alkut ajánl neki: amennyiben rablónak álcázva ellopja házából a családi ékszereket, belemegy a válásba és lemond feleségéről. Az ékszerek biztosítási pénzére hajaz valójában. Milo eleget tesz a kérésnek, azonban ekkor váratlan csavar következik be a történetben…

Mesterdetektív (Sleuth, 1972)

Gondoltad, volna…?

Joseph L. Mankiewicznek ez a film volt az utolsó rendezése, mellyel méltó módon fejezte be munkásságát.  A későbbi, 2007-es feldolgozásban Michael Caine Andrew Wyke szerepét játssza.

4. Hannah és nővérei (Hannah and Her Sisters, 1986)

Három testvér (Hannah, Lee és Holly) és szeretteik (gyerekek, férjek, szeretők) hagyományosan egy asztalnál falják a jobbnál jobb falatokat a hálaadás napján. Közben lepereg két év zűrzavaros szerelmi története, melynek szereplői maguk a vacsoravendégek, a legmerészebb párosításban és felállásban.
Hannah és nővérei (Hannah and Her Sisters, 1986)
Gondoltad, volna…?

Woody Allen elmondása szerint a film ötlete az Anna Karenina újraolvasása után fogalmazódott meg benne. Az USA Today szerint, miután kijött a film, egy kisebb mozgalom alakult, hogy megpróbálják Woody Allen forgatókönyvét előterjeszteni Pulitzer-díjra. Michael Caine alakításáért kiérdemelte az Oscar-díjat a legjobb epizódszereplő kategóriában.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·