FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

A 15 legjobb film Michael Caine szereplésével

28818

3. A Riviéra vadorzói (Dirty Rotten Scoundrels, 1988)

Egy riviérai nyaralóhelyen Lawrence (Michael Caine), az elegáns, úriember külsejű csaló és Freddy (Steve Martin), az otromba és pimasz gazfickó kíméletlen konkurenciát jelentenek egymásnak. Ez a hely túl kicsi kettejüknek – ezért végül fogadást kötnek: aki a legközelebbi nőtől, aki bejön az ajtón, ki tud csalni ötvenezer dollárt, az maradhat…

A Riviéra vadorzói (Dirty Rotten Scoundrels, 1988)

Gondoltad, volna…?

Michael Caine-t Golden Globe díjra jelölték az alakításáért, végül nem ő nyert, hanem Tom Hanks a Segítség, felnőttem!-mel. Steve Martint nem jelölték ugyanebben a kategóriában, pedig a nézők visszajelzése alapján a legtöbbször az ő jelenetein nevettek. Michael Caine életrajzában leírja, hogy a magas, egyenes fekete hajú lány, aki mellette táncol a diszkós jelenetben, az ő lánya, Natasha.

2. Batman-trilógia (2005-2012)

Bruce Wayne (Christian Bale) szüleit a gyermek szeme láttára ölik meg. A fiatal, árva milliomos önszántából elhagyja Gothemet, hogy megismerje a bűnözők világát. Közben folyamatosan edzi magát. Vándorlása során a Távol-Keleten megismerkedik Henri Ducarddal, aki kiképzi őt, de nem osztja mestere radikális nézeteit és visszatér Gotham Citybe. A városban dúl a korrupció, de szövetségere lel a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és Gordon nyomozó (Gary Oldman) személyében. Bruce Wayne felveszi a harcot az igazságtalansággal, miközben minden rendelkezésére álló eszközt bevet. Az éjszaka sötétjében feltűnik egy rejtélyes maszkos idegen, aki denevérnek öltözve leszámol a bűnözőkkel.

Batman-trilógia (2005-2012)

Gondoltad, volna…?

Alfred Pennyworth szerepét Anthony Hopkinsnak is felajánlották, ám ő elutasította, így kaphatta meg Michael Caine a szerepet.

1. A sas leszállt (The Eagle Has Landed, 1977)

1943-ban Hitler parancsot ad Canaris tengernagynak (Anthony Quayle), hogy raboltassa el legfőbb ellenfelét, magát Churchillt. Max Radl ezredes (Robert Duvall) irányítja a kivitelezhetetlennek tűnő akciót. Hamarosan megtalálja a megfelelő embereket is: az Angliában nevelkedett Steiner ezredest (Michael Caine) és egy angolok ellen harcoló írt, Devlint (Donald Sutherland). Az angliai német kémek szerint Churchill a közeljövőben egy kis angliai faluban tölt néhány napot. Úgy tűnik tehát, minden esély megvan arra, hogy sikerrel teljesíthessék a Führer parancsát.

A sas leszállt (The Eagle Has Landed, 1977)

Gondoltad, volna…?

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított “101 War Movies You Must See Before You Die” (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

Steven Seagal-nak befellegzett – Lesújtó dolgot árult el róla az egykori színésztársa

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Michael Caine produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·