FILMEZZUNK.HU
Luc Besson legjobb rendezései

A 7 legjobb Luc Besson által rendezett film, amit feltétlen látnod kell

24314

3. Élethalálharc (Le dernier combat, 1984)

Az elsivatagosodott Földön a túlélésért küzdenek az emberek. Van, aki egyedül, és van, aki csoportokba verődve próbálkozik. A történet magányos hőse épphogy el tud repülni az őt üldöző banda elől. Kényszerleszállása után egy kihalt városba jut, ahol egy kórház található. Itt harcol egymással egy vadember és egy doktor, aki nagyon őriz valamit az egyik szobában….

Élethalálharc (Le dernier combat, 1984)

2. Az ötödik elem (The Fifth Element, 1997)

Ötezer évenként veszélybe kerül az Élet. Ekkor nyílik meg egy kapu az univerzum és a Gonosz között. A megmenekülés kulcsa a rejtélyes ötödik elem, ami a tűz, a víz, a levegő és a föld segítségével alkot egy olyan fegyvert, ami képes felvenni a harcot a Gonosszal. A XXIII.században járunk, és újra elérkezett az ötezredik év. Az univerzumot csak egy hős mentheti meg, egy hétköznapi ember, a New Yorki-i taxisofőr, Korben Dallas személyében, aki ügyet sem vetve a veszélyre felveszi a harcot a Gonosszal.

Az ötödik elem (The Fifth Element, 1997)

Tudtad, hogy…?

A film dizájnere egy másik munkája során rajzolt egy képregényhez egy repülő taxisofőrt, és ezt használta fel Luc Besson. A nyelvet, amit Leeloo beszél, a rendező, Luc Besson találta ki, majd Milla Jovovich fejlesztette tovább. A forgatás végén már teljes párbeszédet voltak képesek folytatni ezen a nyelven.

1. Leon, a profi (Léon, 1994)

Leon (Jean Reno) egy magányos bérgyilkos New Yorkban. A szomszédjában történő mészárlás alkalmával beengedi magához Mathildát (Natalie Portman), megmentve ezzel a kislány életét. Leon eleinte nem tud mit kezdeni a helyzettel, idővel azonban összebarátkoznak, és saját lányaként gondoskodik róla. Amikor a kegyetlen nyomozó, Stanfield tudomást szerez a túlélőről, a bérgyilkos saját életét kockáztatva kel a lány segítségére.

Leon, a profi (Léon, 1994)

Tudtad, hogy…?

Mielőtt a rendező, Luc Besson elkezdte forgatni a filmet, belekezdett egy másik munkába, de az egyik szereplő elfoglaltsága miatt csúszásba került a projekt. Így alig 30 nap alatt megírta a Leon forgatókönyvét és 90 nap alatt le is forgatta. Natalie Portman a Léon, a profiban debütált színésznőként. Még csak 11 éves volt, amikor kiválasztották Mathilde szerepére.

A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint

A toplista saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc Luc Besson darabodat, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·