FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb westernfilm az IMDB szerint

13185

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

Volt egyszer egy vadnyugat? Django elszabadul? Nincs bocsánat? Vajon melyek a legjobb westernfilmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 westernfilmet, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart.

20. Tombstone – Halott város (1993)

Dodge City megtisztítása után Wyett Earp (Kurt Russell) a nyugalom és a biztos megélhetés reményében Tombstone városába költözik Arizónába. Itt találkozik fivéreivel, és régi jó cimborájával, Doc Hollidayjel (Val Kilmer). Néhány törvényen kívüli épp ezen a környéken randalírozik, magukat csak Cowboyoknak nevezik. A banda hamarosan összetűzésbe kerül Earppel és Hollidayjel. Hőseink úgy döntenek, hogy levadásszák a banda vezérét. A fegyveres összetűzés O.K. Corral közelében a vadnyugat történelmébe is beírta magát.

Tombstone - Halott város (Tombstone, 1993)

19. Aljas nyolcas (2015)

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Samuel L. Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen), és a tábornok, Smithers (Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

Aljas nyolcas (The Hateful Eight, 2015)

18. Hatosfogat (1939)

A Lordsburg felé tartó postakocsiban vegyes társaság utazik: egy bárhölgy, egy notórius iszákos, egy hivatalnok felesége, egy sötét jellemű bankár és Wilcox seriff, aki Ringo Kid, a revolverhős fejére vadászik.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

17. Délidő (1952)

Will Kane seriff Amyvel kötendő házassága után le akar mondani hivataláról. Ám éppen házassága napján érkezik a városba Frank Miller, egy gengszter, akit annak idején Kane juttatott a börtönbe. Kane nem menekül el a bosszú elől, hanem az állomáson várja a vonatot, amelyen Miller érkezik. Amy azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja Kane-t, ha a városban marad, s a város polgárai is megtagadják a serifftől a támogatást. Amikor Miller 12 órakor a városba érkezik, Kane felveszi a harcot, és győz. Azután a város polgárai elé dobja a seriff-csillagot és elhagyja a várost. A megalkuvó, gyáva népség nem érdemli meg az önfeláldozó magatartást – de a tisztség kötelez.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

16. Az üldözők (1956)

Edwards megkeseredett ember, és az indiánok ellensége: fivére ranchát “Fekete Sólyom” törzsének komancsai felperzselték, fivérét és feleségét megölték, két lányát elhurcolták. Edwards bosszút esküdött, s a félvér Pawleyval a lányok keresésére indul. Öt éven át járják a Nyugatot, míg célt érnek: eközben az egyik unokahúg indián lett, s a törzsfőnök felesége. Egy különítménynek kellene az asszonyt bármi áron visszavinnie. A férfiak rajtaütnek az indiánok táborán, s ekkor Edwards találkozva unokahúgaival rájön, mennyire megkeseredett és magányos. Átöleli a lányt, majd újra nekivág a világnak, hátha valahol megtalálja a szeretetet és az élet értelmét.

A legjobb westernfilmek az IMDB szerint

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·