FILMEZZUNK.HU
Minden idők 12 legjobb Bruce Willis filmje, amit mindenképpen látnod kell

Minden idők 12 legjobb Bruce Willis filmje, amit mindenképpen látnod kell

68060

Bruce Willis legjobb filmjei

Boldog szülinapot Bruce! A híres, Németországban született színész a napokban ünnepli 69. születésnapját. Színészi pályafutása alatt rengeteg filmet elvállalt, jókat és rosszakat is egyaránt. Az utóbbi időszakban sajnos már csak gyengébb produkciói és a súlyos betegsége miatt került a legtöbbször a középpontba, ám mi születésnapja alkalmából összeszedtük a karrierje során készített legjobb filmeket. Íme Bruce Willis tizenkét legjobb filmje. Szerintünk.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Bruce Willis produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

12. A nap könnyei (2003)

Az az Antoine Fuqua rendezte ezt a háborús drámát, aki olyan akciófilmekkel bizonyított már, mint a kőkemény Kiképzés, vagy a Mark Wahlberg főszereplésével készült Orvlövész. A történetben Waters főhadnagyot (Bruce Willis) Nigériába küldik, hogy kiszabadítsa az országban rekedt amerikai állampolgárokat. Mikor a nigériai demokratikus kormány megbukik, a hatalmat katonai szervezetek ragadják magukhoz. Waters Dr. Lena Kendricks (Monica Bellucci) megmentésére indul, de a nő csak akkor hajlandó a férfival tartani, ha ő hajlandó a körülbelül 70 menekültből álló tábort Kamerunba vezetni.

A nap könnyei 2003

11. Red (2010)

Eddigi utolsó nézhető akciófilmje Bruce-nak. Világviszonylatban 1 millió dollár választotta el az alkotást a 200 milliós összbevételtől, így nem kellett sokat várni a folytatásra. A Red sztorija a következő: A CIA fekete múltú ex-ügynöke, Frank Moses (Bruce Willis) visszavonultan élné nyugdíjas éveit, ám régi munkáltatója ráküld egy hi-tech szuper-bérgyilkost, hogy így “biztosítsa” Frank hallgatását bizonyos ügyekről. Moses ezzel nagyon nem ért egyet, ezért összerántja a régi csapattársakat (Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich), hogy pontot tegyenek az ügy végére úgy, hogy ők lehetőleg túléljék az akciót.

Red (2010)

10. Túl a sövényen (2006)

Bruce 2006-ban beadta a derekát és egy fantasztikusra sikeredett meséhez kölcsönözte a hangját. Olyannyira jól sikerült az animációs film, hogy csak Amerikában 155 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a moziba vágyók. Szülinaposunk a nagy-dumás, dörzsölt mosómedvének, azaz Sticklinek adta kölcsön a hangját. Ő az, aki megpróbál segíteni a sok-sok állatnak eljutni a sövény egyik oldaláról a másikra. Ezután megindulnak az izgalmas zsákmányszerző akciók, csakhogy hamarosan felbukkan egy hisztis háziasszony, egy profi féregirtó, és egy irtó mérges mackó is.

túl a sövényen 2006

9. Hart háborúja (2002)

William McNamara (Bruce Willis) ezredes német hadifogságba esik, és mint a tábor legmagasabb rangú amerikai tisztje, ő veszi át a vezetést honfitársai között. Igyekszik tartani a lelket embereiben, és hű maradni közös eszméikhez – mindezt egy olyan helyen, ahol az emberi méltóságot könnyű sárba tiporni, különösen egy olyan kegyetlen német ezredes felügyelete alatt, mint Werner Visser (Marcel Iures). McNamara egy pillanatra sem felejti kötelességét, s csak az alkalmas percet várja, hogy visszavághasson az ellenségnek. Mikor gyilkosság történik a táborban, váratlan lehetőség adódik, hogy veszélyes tervét valóra váltsa. Egyik társuk eltereli Visser és az őrök figyelmét, ő pedig nemcsak a menekülést tűzi ki célul, hanem a közeli lőszerraktárat is el akarja pusztítani. Az akció sikere jórészt a fiatal Tommy Hart (Colin Farrell) hadnagytól függ. A hősies vállalkozás során McNamara mindent megtesz, hogy véghezvigye a küldetést…

Hart háborúja (2002)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·