FILMEZZUNK.HU
Minden idők 12 legjobb Bruce Willis filmje, amit mindenképpen látnod kell

Minden idők 12 legjobb Bruce Willis filmje, amit mindenképpen látnod kell

68126

8. Az ötödik elem (1997)

A történet a XX. század elején kezdődik Egyiptomban, ahol egy régész a gonosz eljövetelét hirdető hieroglifákra bukkan. A szöveg szerint létezik olyan fegyver, amivel elpusztítható. Alkotóelemei: a tűz, a víz, a föld, a levegő és egy ismeretlen ötödik. Háromszáz évvel később Korben Dallas (Bruce Willis) taxisofőr rosszat álmodik. Később néha azt kívánja, hogy bár fel se ébredt volna, mert ezen a napon kiderül, hogy itt a gonosz, és ideje megkeresni azt a bizonyos ötödik elemet.

Az ötödik elem (The Fifth Element, 1997)

7. Hatodik érzék (1999)

Cole Sear (Haley Joel Osment), a nyolcéves kisfiú sötét titok tudója: túlvilági lelkek kísértik. A fiú azonban nem megfelelő médium a megoldatlan problémákkal küszködő szellemek látogatásaihoz: ahhoz túl fiatal, hogy átlássa e baljós árnyalakok szándékait, ahhoz pedig túlságosan fél, hogy megossza környezetével gyötrelmeit. Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichiáter az egyetlen, aki segíthet rajta: és a férfi mindent elkövet annak érdekében, hogy feltárja az igazságot Cole természetfölötti képességeiről. Legyen az bármily rémisztő is…

Hatodik érzék (The Sixth Sense, 1999)

6. Armageddon (1998)

Sokak kedvenc filmje. 4 Oscarra is jelölték, de ami a leghihetetlenebb, hogy 7 kategóriában jelölték Arany Málna-díjra. Ezek közül – amit máig nem értek – egyet meg is “nyertek”, Willist választották meg az év legrosszabb színészének. Ha valaki egyetért ezzel a döntéssel, annak várom kommentben az indoklását! Az alkotás sztorija: Óriási aszteroida robog a Föld felé. Egyetlen menekülésnek az kínálkozik, ha még odakint az űrben apró darabokra robbantják. Egy szalonképesnek csöppet sem nevezhető olajbányász csapat indul el a nagy kalandra. Miközben bolygónk minden lakosa lélegzetvisszafojtva figyeli az eseményeket, hőseinknek még arra is marad idejük, hogy magánéleti problémáikat rendezzék, és jókat viccelődjenek.

Armageddon 1998

5. Hudson Hawk (1991)

Főhősünk betörő, méghozzá nem is akármilyen, szakmája nagymestere, aki bejut minden páncélterembe. Most azonban egy kis pihenésre vágyik, ám néhány rejtélyes ember felkeresi és megzsarolja. Így pihenés helyett kénytelen újból betöréseket kiagyalni. Lassan rájön, hogy mindez egy ördögi terv része, és megbízói az alkimisták féltve őrzött titkát akarják.

Hudson Hawk (1991)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·