FILMEZZUNK.HU

7 legjobb Reese Witherspoon film, amit mindenképpen látnod kell

31765

3. Doktor Szöszi (Legally Blonde, 2001)

Elle Woods (Reese Witherspoon) egy sikeres lány, a gimiben ő volt Miss Június, ő vezette a leányszövetséget, és mindenek felett gyönyörű természetes szőke haja van. A barátja a jóképű Warner, akivel komoly terveket szövögetnek. Egy nap viszont Warner úgy dönt, hogy véget vet kapcsolatuknak. Elle túl szőkének bizonyul a fiú számára. Warner a gimnázium után a Harvardra készül, ráadásul a felkészítő alatt összeismerkedett egy bájos lánnyal. Elle viszont nem adja fel, mindent megtesz, hogy bekerüljön a neves egyetemre, hogy visszaszerezze a szerelmét. Az elvárások azonban túl magasak egy elkényeztetett szőke kislánynak. Elle-nek most bizonyítania kell a szerelméért, saját magért és az összes butuskának tartott szőke lányért.

Doktor Szöszi 2001

Gondoltad volna…?

Reese Witherspoon 40 különböző frizurát visel a filmben, és minden ruhát megtarthatott magának. Reese két hétig egy diáklány egyesület tagja volt a film forgatása előtt, hogy hitelesebb legyen. Christina Applegate is visszautasította a szerepet, mert már nem akart buta szőke karaktert játszani, de mikor a film befutott, megbánta döntését.

2. Szudán elveszett fiai (The Good Lie, 2014)

Szudáni menekültek egy csoportjának esélyük nyílik arra, hogy új életet kezdjenek az egyesült államokbeli Kansasban. Életük örökre megváltozik, amikor megismerkednek egy munkaközvetítővel, Carrie Davisszel (Reese Witherspoon).

Szudán elveszett fiai (The Good Lie, 2014)

1. A nyughatatlan (Walk the Line, 2005)

Azokban az évtizedekben, amikor minden megváltozott, egy férfi, aki csak fekete ingben, fekete öltönyben lépett a közönség elé, aki a lázadást, a nyughatatlanságot jelképezte, a megfékezhetetlen új generáció hangja lett. Színre lépésével átformálta a rock’n’rollt, és vele az egész világot: úgy hívták, Johnny Cash. Szedett gyapotot, árult háztartási eszközöket, szolgált a légierőnél, de mindig a törvényesség határán állt, mindig pattanásig feszülve, az összeomlás szélén élt. Ahogy karriert csinált, és lemezei milliós példányszámban keltek el, az alkohol és a kábítószer rabja lett – szinte fel sem fogta, milyen magasra jutott, és milyen sokat veszíthet. A korszak legnagyobbjai tűntek fel mellette: Jerry Lee Lewis, Elvis, Roy Orbison zenélt vele, ő azonban csak saját démonaival küzdött: tragikus gyerekkorával és reménytelen szerelmével, aki végül talán a nagy visszatéréshez is hozzásegíti őt.

A nyughatatlan 2005

Gondoltad volna…?

Joaquin Phoenix és Reese is maga énekelte fel a dalokat, de gitározni és harmonikázni is megtanultak. A June Cartert alakító Reese Witherspoon csak a film harmincadik percében jelenik meg először, azonban alakítása olyan meggyőző volt, hogy elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar- és Golden Globe-díjat is.

Alain Delon és Romy Schneider a 20. század leglegendásabb sztárpárja volt – Ritkán látott fotókon az egykori sztárpár

Neked melyik a kedvenc Reese Witherspoon filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

(Címlapkép forrása; Történetek és érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·