FILMEZZUNK.HU
Emlékszel Harold Ramisre a Szellemirtókból? Sajnos tragikus véget ért az élete

Emlékszel Harold Ramisre a Szellemirtókból? Sajnos tragikus véget ért az élete

4429

Emlékszel Harold Ramisre a Szellemirtókból? Sajnos tragikus véget ért az élete

Harold Ramis arcára biztosan te is a Szellemirtókból emlékszel, pedig a közkedvelt sztár rendezőként és forgatókönyvíróként is nagyon sikeres volt: ő írta és rendezte például az Időtlen időkig és a Csak egy kis pánik című filmeket is.

Szellemírtók 2016

Ramisra 1978-ban, a Party zóna című vígjáték társforgatójaként figyelt fel Hollywood. Később Bill Murray-vel együtt szerepelt a Bombázók a seregnek című filmben 1981-ben, valamint 1984-ben a Szellemirtókban és annak öt évvel későbbi folytatásában is. Utóbbi két komédiát forgatókönyvíróként is jegyezte. A Chevy Chase-szel 1980-ban forgatott Golfőrültekkel mutatkozott be rendezőként, közös munkájuk a Családi vakációban folytatódott. A Bill Murray főszereplésével készült Idétlen időkig című vígjáték forgatókönyvéért megkapta a BAFTA-díjat. Utolsó rendezése 2009-ben A kezdet kezdete című vígjáték volt, amelyben Jack Black és Michael Cera szerepelt. Színészként 2007-ben, a Felkoppintva című produkcióban is láthatta a közönség. Elnyerte a legkiválóbb tehetségeknek járó Amerikai Komédia Díjat és a Brit Komédia Díjat.

A fantasztikus színész ritka autoimmun betegségben szenvedett, az évek óta betegeskedő művész 2014-ben, 69 esztendős korában érte a halál chicagói otthonában.

Színészek, akikről nem is tudtad, hogy már meghaltak

(Via Index.hu)


Article Tags: · ·