FILMEZZUNK.HU
Steve McQueen legjobb filmjei

A 10 legemlékezetesebb film a legendás Steve McQueen-től

16236

6. Zsiványok (The Reivers, 1969)

A Zsiványok című vígjátékban három férfi kalandjait ismerhetjük meg. Boon (Steve McQueen), a minden stiklire kapható alkalmi munkás egy nap úgy dönt, kölcsön veszi vagyonos aktuális munkaadója autóját és ellátogat vele Memphis-be. Elkíséri az útra a néger lovászfiú, Ed és egy kiskamasz, a koránál érettebb Lucius (Mitch Vogel). A fiú minden vágya, hogy elveszítse szüzességét, ahol egy bordélyban alkalma is nyílik rá. A hármas következő balhéjában elveszíti az autót – Lucius révén azonban visszavásárolhatják, feltéve, ha a fiú elsőként ér lovával a célba.

Zsiványok (The Reivers, 1969)

5. A kavicsos homok (The Sand Pebbles, 1966)

Robert Wise filmje az 1926-os polgárháború idejébe, Kínába vezet el, ahová egy amerikai ágyúnaszádot vezényelnek az USA polgárainak védelmére – ám szigorúan megtiltják az önkéntes beavatkozást, így a legénységnek sokáig tétlenül kell néznie, ahogy honfitársaikat lemészárolják. A kapitány végül mégis közbelép egy tanárnő és egy misszionárius védelmében.

A kavicsos homok (The Sand Pebbles, 1966)

4. Pokoli torony (The Towering Inferno, 1974)

San Franciscóban a világ legmagasabb felhőkarcolóját annak 135. emeletén tartott ünnepséggel avatják fel. A pusztító szerencsétlenség akkor kezdődik, amikor a biztonsági berendezésekkel hiányosan ellátott magas épület 87. emeletén tűz üt ki, ami lehetetlenné teszi a vendégek távozását. Ekkor kezdődik a drámai mentőakció.

Pokoli torony (The Towering Inferno, 1974)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·