FILMEZZUNK.HU
Steve McQueen legjobb filmjei

A 10 legemlékezetesebb film a legendás Steve McQueen-től

16240

3. Pillangó (Papillon, 1973)

A kasszafúró Henry Charrier (Steve McQueen), alias Pillangó, aki gyilkosság miatt raboskodik, a világ legjobban védett börtönéből próbál megszökni. A gengszter a fegyenceket szállító hajón összeismerkedik Franciaország legprofibb pénzhamisítójával (Dustin Hoffman), aki a börtönben is félti az életét, és a Pillangó biztosította védelem fejében vállalja, hogy finanszírozza a szökést…

Pillangó (Papillon, 1973)

2. A hét mesterlövész (The Magnificent Seven, 1960)

Christ (Yul Brynner), a revolverhőst, egy mexikói település lakói fogadják fel, hogy védje meg őket egy rablóbandával szemben. A banditák aratás idején évről évre kirabolják a falut. Chris hat magányos harcost verbuvál, hogy a farmereket megtanítsák a fegyverforgatásra és termésük megvédésére. Így gyűlik össze hét “nagyszerű” ember, a társadalom számkivetettjei, olykor kicsit iszákosak és linkek; a feladat nemessége azonban kihozza énjük legjobb vonásait, majd mennek tovább az új kalandok felé, kivéve a legfiatalabbat, akit szíve a falu egyik lányához köt.

A hét mesterlövész (The Magnificent Seven, 1960)

1. A nagy szökés (The Great Escape, 1963)

A Birodalom sok időt és energiát fordított a hadifogolytáborokból megszökött ellenséges tisztek újbóli kézre kerítésére. Éppen ezért a németek létesítettek egy speciális tábort a legkorszerűbb és legszigorúbb biztonsági intézkedések szerint, melyből szinte lehetetlen volt megszökni. A Luftwaffe főparancsnokságának az volt a célja, hogy az összes nehézfiút begyűjtse egy helyre. A hadifogoly tiszteknek azonban szent kötelessége a szökés. Bartlett repülőőrnagy is ebbe a táborba kerül, előtte három hónapig a Gestapo foglya volt. Elhatározza, hogy több ember fog megszökni ebből a tökéletesen őrzött táborból, mint eddig bárhonnan. Nem kettőt-hármat juttat ki innen, hanem két-háromszázat és szétszóródnak majd Németország négy égtája felé. A németek ugyanis a legkiválóbb szabadulóművészeket gyűjtötték be ide. De vajon milyen ára lesz ennek a kísérletnek?

A nagy szökés 1963

Robin Williams és Christopher Reeve barátsága még Superman erejénél is erősebb volt

Melyik a legemlékezetesebb Steve McQueen film, amit valaha láttatok? Válaszaitokat várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, az alábbi cikk posztja alatt!

(Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·