FILMEZZUNK.HU
Robert Downey Jr. a feleségének köszönheti, hogy leszokott a drogokról

Robert Downey Jr. a feleségének köszönheti, hogy leszokott a drogokról

2737

Robert Downey Jr. a feleségének köszönheti, hogy leszokott a drogokról

Bizony a sztárok között is vannak olyanok, akik tévútra kerülnek. Nem is egyszer. Vannak, akik viszonylag gyorsan kilábalnak a bajból és sikerül hamar talpra állniuk, de vannak olyan celebek, akik újra és újra beleesnek ugyanabba a gödörbe, végül pedig már nagyon úgy tűnik,hogy ebből a körforgásból nem igazán lesz kiszállás. Az élet ezen negatív oldalát tapasztalhatta meg a Vasemberként a köztudatba berobbant Robert Downey Jr. is, aki még a börtönt is megjárta, nem is egyszer. Neki sikerült túllépnie a múlton. De mégis hogyan?

A mélyből a csúcsra - 23 érdekesség a Marvel királyáról, Robert Downey Jr.-ról

Menjünk vissza az időben egy kicsit. Robert Downey Jr. filmes családba született, apja, Robert Downey Sr. az amerikai független film egyik legendás alakja volt, így mondhatni nem is volt választása, hogy a filmszakmában fog kikötni, első szerepét is gyerekként kapta apja filmjében. Szépen ívelt felfelé karrierje, ám hirtelen egy olyan fordulat következett be a kis Robert életében, ami gyökeresen megváltoztatta az életét. Saját bevallása szerint, amikor nyolc éves volt, édesapja marihuánát adott neki. A gyermek hamar rákapott az „ízére” és elmondása szerint onnantól kezdve drogfüggő lett, szintén függő apja révén. Ötéves kapcsolatát is az addikciója tette tönkre Sarah Jessica Parkerrel.

Tudtad, hogy egy pár voltak? Sarah Jessica Parker és Robert Downey Jr. 18 évesen szerettek egymásba

Legendák szólnak egy olyan találkozóról, amire egy óra késéssel érkezett részegen és drogok hatása alatt, egy lőfegyverrel a kezében és maga se tudta, mi történt vele. Közben a vele dolgozó produkcióknak is egyre kényelmetlenebb lett a közös munka, hála annak, hogy teljesen kiszámíthatatlan volt és folyamatosan problémákat okozott ezzel. Végül az igazi mélyrepülése 1996-ban kezdődött, amikor három éves próbaidőt kapott, mert részegen, bedrogozva vezetett, az autójában pedig veszélyes lőfegyver is volt, amire nem volt engedélye. Rosszabbá tette az ügyét, amikor szerek hatása alatt bement egy idegen család házába, alsóra vetkőzött, majd aludt egyet az ágyban, amiről kiderült, hogy egy 11 éves gyereké. Beutalták elvonóra, ahonnan megszökött. Végül a próbaidejét megsértve fél év letöltendőt kapott.

Robert Downey Jr. a feleségének köszönheti, hogy leszokott a drogokról

Szabadulása után nem sokkal újabb egy év letöltendőt kapott. Sztárstátusza miatt rabtársai az elejétől fogva kipécézték, rendszeresen tudatták vele, hogy bármelyik napja az utolsó lehet bent. A börtönben többször fordult olyan elő vele, hogy a saját vérében fürödve tért magához. Szabadulása után bár kapott filmes szerepet, ennek ellenére még mélyebbre süllyedt a depressziós fázisaiban. Elmondása szerint néha szimplán halottnak érezte magát. Egy ponton senki nem akart vele dolgozni, mert egy biztosítási rémálom volt. Az első felesége elvált tőle. Gyakorlatilag hajléktalan volt, tele tartozásokkal. A Gothika című bukott horrorban úgy lehetett benne, hogy a gázsija 40 százalékát csak akkor kaphatta meg, miután sikerült befejezni vele a filmet, hogy biztosítva legyen a produkció. Bár sokszor barátai segítségével kapott munkát, egyik szereplése sem aratott túl nagy sikert.

Robert Downey Jr. a feleségének köszönheti, hogy leszokott a drogokról

Majd jött a nagy áttörés. 2003 függetlenségi napján egy Burger King közelében az óceánba dobálta az összes kábítószerét, majd vett egy hamburgert. Miközben ült és ette a sajtburgerét, eldöntötte, hogy végzett a drogokkal. Nem sokkal később megismert egy Susan Levin nevű kezdő producert, akivel egy évvel később, 2005-ben össze is házasodtak. Levin ahhoz kötötte a lagzit, hogy a színész nem nyúl drogokhoz. Susan Levinből így lett Susan Downey, házasságuk a mai napig tart. Ezt követően, miután volt célja és sikeresen összeszedte magát egyre több és nagyobb horderejű filmes felkéréseket kapott, amikre boldogan mondott igent. Ma már Ő a Marvel-moziverzum egyik legikonikusabb karakterének megformálója.

Szerző: MéziMcFly

Harrison Ford ritkán látott lányából egzotikus szépségű nő lett – Friss fotókon a 33 éves Georgia


Article Tags: · ·