FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Ewan McGregor-tól, amit feltétlen látnod kell

A 10 legjobb film Ewan McGregor-tól, amit feltétlen látnod kell

27547

6. Szellemíró (The Ghost Writer, 2010)

A Szellemíró (Ewan McGregor) egy tehetséges angol író, aki híres emberek helyett írja meg azok önéletrajzát. Művei csupa bestsellerek, nagyon érti a dolgát. Az ügynöksége meggyőzi őt arról, hogy vállaljon el egy igazi nagy melót. Itt a soha vissza nem térő alkalom, a Szellemíró pedig kap is rajta. A brit ex-miniszternek, Adam Langnek (Pierce Brosnan) kell segítenie befejezni az emlékiratait. A férfi az USA-ba utazik, hogy meglátogassa Langet a villájában. Ám alighogy munkához kezdenek, a politikust háborús bűncselekményekkel vádolják meg.

Szellemíró (The Ghost Writer, 2010)

Tudtad, hogy…?

A Szellemíró igazi nevét sem a film alapjául szolgáló regény, sem pedig a forgatókönyv nem említi. Ewan McGregor képzeletben Gordon McFarquornak nevezte el karakterét. Egy ideig úgy volt, hogy a főszerepet Nicolas Cage fogja alakítani, de amikor elnapolták a forgatást, Cage-et kitették a produkcióból.

5. Nagy hal (Big Fish, 2003)

Edward Bloom, az alabamai ügynök mágikus kalandokkal színezte ki egyhangú életét, melynek most végére ért. Történeteiben gyermekkora óta valóság és kitaláció kavarog: boszorkánnyal, óriással, sziámi ikernővel parolázott. Fiát, Willt a fantáziavilágban való kétkedés egészen Európáig űzte. Ám a végórán Bloom köré sereglik az egész család: Sandra, a szerető feleség, a várandós francia meny és a szkeptikus fiú. Tekintetével a túlvilági partokat fürkészve az öreg Bloom újra feleleveníti élete legendáit, sorra veszi kalandjait és hőseit, hogy végtére kiderüljön: nincs valóság. Ő találta ki.

Nagy hal (Big Fish, 2003)

Tudtad, hogy…?

Ewan McGregor akkor kapta meg az ifjú Ed Bloom szerepét, amikor a producerek észrevették, mekkora hasonlóság van közte és a fiatal Albert Finney között, aki az idősebb Edward Bloomot alakítja. A filmet eredetileg Steven Spielberg rendezte volna,azonban más elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a feladatot, így Tim Burton kapta meg a lehetőséget a film elkészítésére.

4. A lehetetlen (Lo imposible, 2012)

Thaiföld kiváló hely egy családi vakációra. Ezért dönt úgy Henry (Ewan McGregor) és Maria (Naomi Watts), hogy három gyermekükkel ott töltik a karácsonyt. A téli szünidő kiválóan telik, egészen december huszonhatodikának reggeléig, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas szökőár indul meg Thaiföld partjai felé, a család pedig az utóbbi idők legpusztítóbb természeti katasztrófájának áldozatává válik. A valós eseményeket feldolgozó film nem csak a természet pusztító erejéről, de az együttérzés, a bátorság, és a jóindulat hatalmáról is szól.

A lehetetlen /Impossible, 2012/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·