FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film Ewan McGregor-tól, amit feltétlen látnod kell

A 10 legjobb film Ewan McGregor-tól, amit feltétlen látnod kell

27546

3. Trainspotting (1996)

Mark Renton és barátai lázadó fiatalok, nem becsülik a modern társadalmi értékeket, de nem is akarnak a rendszer részei lenni. Menekülnek a normáktól és szerepektől, leginkább a kábítószer világába, ahonnan azonban nincs mindig visszaút. Mark lehetőséget kap arra, hogy kitörjön a narkó világából, de maga sem tudja, akar-e élni a lehetőséggel.

Trainspotting érdekességek

Tudtad, hogy…?

Ewan McGregor két függőségét is feladta a film miatt. Az egyik az alkohol volt, a másik pedig a naplóvezetés. Ezen kívül 2 hónap alatt 15 kg-ot fogyott a szerep kedvéért. Danny Boyle a könyvet egy repülőn olvasta, és azonnal izgatott lett, megmozgatott minden követ, hogy leforgathassa a produkciót.

2. Star Wars trilógia (1999-2005)

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi Szövetség segítségével, és a Jedi tanács hogyan próbálja megakadályozni Qui-Gon-Jinn és Obi-Wan Kenobi segítségével a Naboo bolygó megtámadását. A történetben feltűnik Anakyn Skywalker is, aki gyerekként kerül Obi-Wan Kenobi szárnyai alá.

Star Wars trilógia (1999-2005)

Tudtad, hogy…?

A lézerkardok zúgása egy régi filmvetítő motorzajának és a TV-készülék zümmögésének elektromos feldolgozásából jött létre. A légifogatok megépítéséhez olyan repülőgép alkatrészeket vásároltak, amelyeket a katonaságnál takarékossági és célszerűségi okokból már fölöslegesként kezeltek.

1. A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down, 2001)

Szomáliában háború dúl, amelybe az amerikai és ENSZ csapatok is csaktakoznak. Egy 45 percesre tervezett akcióban a katonák feladata magas rangú ellenséges politikusok foglyul ejtése lett volna, ám végül a villámtámadás egy 16 órás pokollá változott, amelyben több amerikai katona is életét vesztette.

A Sólyom végveszélyben (Black Hawk Down, 2001)

Tudtad, hogy…?

A filmben van egy jelenet, amikor Ewan McGregor karaktere feje felett elmegy egy RPG és a mögötte lévő házban robban fel. A jelenetet egy katona játszotta el, aki 1993-ban részt vett az akció során. Az alkotók többszöri figyelmeztetése ellenére – hogy akár súlyosan meg is sérülhet – vállalta a jelenet eljátszását.

Már 31 éve, hogy elhunyt River Phoenix – Testvére, Joaquin Phoenix így emlékezett meg róla

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ewan McGregor produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·