FILMEZZUNK.HU
Hogyan hatott olyan mélyen Robert de Niro kedvessége, hogy ilyen erős barátság alakuljon ki Meryl Streeppel

Robert de Niro és Meryl Streep barátsága évtizedekre vezethető vissza: így kezdődött az egész

3212

Robert de Niro és Meryl Streep barátsága évtizedekre vezethető vissza: így kezdődött az egész

Ha a hollywoodi nagy vászon nagy sztárjaira gondolunk, Robert De Niro jut az elsők között eszünkbe. Ez a színész igazán sok rétű, számos különböző karaktert alakított már, amelyekből több világszerte klasszikussá vált, és hihetetlen karizmájával megnyerte a szívünket. Kiváló tanúja ennek Meryl Streep, aki az elsők között barátkozott össze a legendával, De Niro-val, aki egyszerűen lenyűgözte kedvességével. A Filmezzünk.hu mesél egy kicsit a színész karrierhez vezető útjáról, és arról, hogy mi volt az a nagylelkű kedvesség, amelyet Meryl Streep soha nem fog elfelejteni.

Kisszínészből hollywodi sztár

Hogyan hatott olyan mélyen Robert de Niro kedvessége, hogy ilyen erős barátság alakuljon ki Meryl Streeppel

Robert De Niro 1943-ban született New Yorkban. Szülei művészek voltak, így mondhatjuk, hogy a kreativitás a vérében van. Egy konzervatóriumban tanult színészetet, de 16 évesen úgy döntött, hogy abbahagyja, és kis darabokban kezdett fellépni a Broadway-n. Tehetsége megkérdőjelezhetetlen volt, így kisebb szerepeket kapott filmekben is, amikben mindig erőszakos vagy ellenséges karaktereket alakított. Végül  Martin Scorsese rendezőnek dolgozott az Aljas utcák című filmben. Ez a szerep nagyon fontos volt karrierje szempontjából, mivel lenyűgözte a rendezőt, Francis Ford Coppolát, aki felajánlotta neki A Keresztapa II. című filmben való szerepet. Ezzel a szereppel pedig elnyerte első Oscar-díját. Így alakult a karrierje, mígnem az a mindig rosszkedvű és mogorva öregember lett, akit annyira szeretünk a mai filmekben.

A nagy karizmája

Lenyűgöző karrierje és nagy népszerűsége ellenére De Niro soha nem szűnt meg egyszerű ember lenni, mielőtt a hírnév kopogtatott volna az ajtaján. Gyakran beszél arról, hogy nem kell természetesnek venni az élet adta lehetőségeket: „Nagyon óvatosnak kell lenni a hírnévvel, mert az nagyon múlandó” – említette egy interjúban. „Senki sem nélkülözhetetlen. Okosnak kell lenni hozzá. Csak hozd ki belőle a legtöbbet, végezd a dolgod, és légy boldog, hogy eljutottál oda, ahová eljutottál.” Nagyszerű személyisége sok hollywoodi személyiséget elbűvölt. Csodálatos barátságokat szőtt a hosszú évtizedek alatt. Gondoljunk csak Al Pacinóra, akinek karrierje Robertével együtt ívelt felfelé, vagy Robin Williamsre, akik között szintén hosszú barátság szövődött, miután Robin forgatás közben véletlenül eltörte színészünk orrát. De a legnépszerűbb, és a rajongók által legjobban kedvelt barátsága közte és Meryl Streep között alakult ki.

Milyen hatással volt Meryl Streepre De Niro kedvessége

Meryl még csak kisebb darabokban szerepelt, és akkoriban John Cazale barátnője volt. Cazale nagyszerű színész volt. Feltűnt a Keresztapa című filmben, és nagyon szerelmesek voltak. De a párnak anyagi gondjai voltak, amik súlyosbodtak, mikor megtudták, hogy John terminális rákban szenved,  és már nem tudták fedezni az orvosi költségeket. Annak idején lehetőséget kaptak, hogy A szarvasvadász című filmben dolgozzanak De Niroval. Sajnálatos módon John diagnózisa miatt a produkciós csapat úgy döntött, hogy elbocsátja, mivel az egészségügyi biztosításának költsége túl magas volt. De Niro viszont úgy döntött, hogy ezt megakadályozza azzal, hogy felajánlja a férfinek a biztosítását. Ezenkívül azzal fenyegetőzött, hogy felmond, ha Johnt kirúgják, és ragaszkodott ahhoz, hogy Cazale jeleneteit először forgassák le, hogy utána elmehessen, és mihamarabb kezeltetni tudja magát.„Betegebb volt, mint gondoltuk, de azt akartam, hogy szerepeljen a filmben” – mondta De Niro.

A nagy barátság, ami ezután született

Ez a kedves cselekedet megérintette a színésznő szívét. Ez csak egy nagy barátság kialakulásához vezethetett a két Oscar-díjas között. Pályafutásuk során három filmben is játszottak együtt, nyilvánosan támogatták egymást és nagy tiszteletet tanúsítottak egymás iránt. Ezeken az alkalmakon érezni lehetett  gyengédségüket és ragaszkodásukat egymás iránt. Nem könnyű ilyen barátságot találni. De Niro még azt mondta egyik interjújában, mielőtt átadta Streepnek a díjat: „Úgy tűnik, Merylnek nincsenek hibái. És ezt a legnagyobb szeretettel mondom neked, Meryl. Én nagyon szeretlek.”

//Cornelius//

Vin Diesel élete szerelme igazi bombázó – A gyönyörű Palomával 17 éve elválaszthatatlanok egymástól

(Via Brightside)


Article Tags: · ·