FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Eddie Murphy film, amit mindenképpen látnod kell

A 10 legjobb Eddie Murphy film, amit mindenképpen látnod kell

63795

3. Showtime – Végtelen & képtelen (Showtime, 2002)

A Los Angeles-i zsaruk legkeményebb nyomozója, Mitch Preston (Robert De Niro) egy nap azon veszi észre magát, hogy a narkósok, maffiózók és bérgyilkosok helyett sokkal ravaszabb és kegyetlenebb népséggel kell szembenéznie: a tévésekkel. Egy rámenős producer az évszázad műsorára készül. Ennek érdekében a kelletlen nyomozó mellé szerződteti a kétballábas Trey Sellarst (Eddie Murphy), aki mindig a reflektorfénybe vágyott. Dörögnek a pisztolyok, forognak a kamerák, élet és játék, műsor és valóság végképp összekeveredik.

Showtime - Végtelen & képtelen (Showtime, 2002)

Tudtad, hogy…?

Annie-t, Rene Russo filmbeli asszisztensét Robert De Niro örökbefogadott lánya, Drena De Niro alakítja.

2. Beverly Hills-i zsaru (Beverly Hills Cop, 1984)

Axel Foley (Eddie Murphy), a detroiti zsaru örömmel veszi barátja, Mikey Tandino (James Russo) látogatását Kaliforniából. Sajnos Axel nem tud sokáig örülni a helyzetnek, ugyanis Mikey-t a szeme előtt gyilkolják meg. Az elkövető egy bizonyos Zack (Jonathan Banks), akit Axel egészen Kaliforniáig követ. Itt a Beverly Hills-i rendőrfőnök, Andrew Bogomil (Ronny Cox) nyomozónak azt az utasítást adja, hogy tartsa Axelt szemmel. Axel jó zsaru, de mások a módszerei, mint amit Beverly Hillsben megszoktak. Végül Axelnek sikerül szövetséget kötnie az utána szaglászó nyomozóval, és együtt próbálják meg lefülelni Zacket.

Beverly Hills-i zsaru (1984, Beverly Hills Cop)

Tudtad, hogy…?

Az eredeti tervek szerint a főszerepet Mickey Rourke játszotta volna. Meg is kötötték a szerződést, sőt a színésznek ki is fizették a 400.000 dolláros gázsit, ám a gyártás csak nem indult be. Csakhogy Rourke szerződése időhöz volt kötve, így az idő leteltével egyszerűen elsétálhatott a pénzével, még mielőtt egyetlen képkockát leforgattak volna. Amikor végül Eddie Murphy csatlakozott a forgatáshoz már nem volt idő befejezni az új forgatókönyvet. Az aktuális szövegkönyvet gyakran csak aznap kapták kézhez a színészek. Murphy azonban csak a legritkább esetekben követte a szövegkönyvet, a legtöbb jelenetben improvizált. Ezek közül a legemlékezetesebb az, amikor Murphy a rendőrkapitánynak azt hazudja, hogy két társa egy szuperzsaru, és ők fegyverezték le a két fegyverest a night clubban. Gyakorlatilag az egész jelenet improvizálás, lehet is látni, hogy a színészek majdnem elnevetik magukat.

1. Dr. Dolittle (1998)

Dr. John Dolittle kiegyensúlyozott életét és karrierjét fenekestül felforgatja egy apró malőr: hirtelen visszatér gyermekkori képessége, és érteni kezdi az állatok beszédét. Egy lódoktor nem is álmodhatna szebbet. John azonban eleinte kétségbeesetten próbálja elutasítani a nagyobb felelősséggel járó új szerepet.

Robert Downey Jr. lesz az új Dr. Dolittle

Tudtad, hogy…?

Az egyik jelenetben Eddie Murphy az eredeti 1967-es Dr. Dolittle-t nézi a tv-ben. A produkciós költségek kicsivel több, mint 71M $-t tettek ki. Ennek az összegnek a dupláját kereste meg (144M $) csak az USA-ban.

+1 Shrek (2001)

Egyszer, egy távoli mocsárban, élt egy morcos ogre, név szerint Shrek. A zöld szörny nyugalmas életét egy nap fenekestül felforgatta az, hogy furcsábbnál furcsább lények tűntek fel a mocsárban. A három vak egér, a gonosz farkas, a hét törpe, a három kismalac, és további furcsa alakok hemzsegtek életterében. Shrek elment a nagyúrhoz, hogy tegyen valamit az ügyben. Csakhogy előbb ki kell mentenie Fionát a tűzokádó sárkány fogságából, hogy az hozzámehessen Lord Farquaadhoz. Az ogrét útján a szószátyár Szamár kíséri el, és nagy kalandjuk során az is kiderül, hogy nem is a sárkány a legnagyobb probléma.

Shrek (2001)

Tudtad, hogy…?

A főszerepeket játszó színészek soha nem találkoztak egymással. Mindenki külön mondta fel a szövegét, míg valaki olvasta nekik a sorokat. John Lithgow, aki Lord Farquaadot játszotta, kifejezetten sajnálta ezt, mert nagyon szívesen dolgozott volna együtt személyesen Mike Myers-szel, Eddie Murphyvel, Cameron Diazzal.

Emlékszel még Dana-ra az Egyről a kettőre sorozat szőkeségére? 48 éves korára így megváltozott

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·