FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb Eddie Murphy film, amit mindenképpen látnod kell

A 10 legjobb Eddie Murphy film, amit mindenképpen látnod kell

63799

6. Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil (Jeff Garlin) új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat és feleségeik kényszerülnek munkába állni. Charlie és Phil azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin (Steve Zahn), Kim (Regina King) és Bruce (Kevin Nealon) segítségére.

Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

5. Dreamgirls (2006)

A Dreamgirls egy női énektrió, a The Dreamettes sorsát követi nyomon a hatvanas évek elejétől a hetvenes évek közepéig. Egy tehetségkutató versenyen fedezi fel őket Curtis Taylor, az ambiciózus menedzser és felajánlja nekik életük nagy dobását: vokalisták lehetnek a híres énekes, James “Villám” Early mögött. Curtis elkezdi kialakítani a lányok imidzsét és hangzását, majd végül lehetőséget ad nekik, hogy külön is megméressék magukat, mint a The Dreams trió.A rivaldafény azonban lassacskán a gyönyörű Deenára összpontosul, mígnem a kevésbé vonzó Effie végleg kiszorul a csapatból. Noha a Dreams végül befut, a lányoknak hamarosan rá kell ébredniük, hogy a hírnév és a gazdagság ára talán jóval magasabb, mint hitték.

Dreamgirls (2006)

Tudtad, hogy…?

Bill Condon javasolta Jennifer Hudson-nek, hogy rendszeresen késsen el a forgatásokról, hogy jobban megértse Effie díva mentalitását. Will Smith és Terrence Howard is szóba került Curtis Taylor, Jr szerepére.

4. 48 óra (48 Hrs., 1982)

Jack Cates nyomozó igen nehéz helyzetbe kerül egy gyilkossági ügy nyomozása során. Ganz, a helyi maffiózó az első számú gyanúsított, akit azonban szinte lehetetlen lenne elkapni, ha egykori embereinek egyike nem segít a rendőrségnek. Cates Reggie Hammond személyében talál is ilyen embert. Egyetlen probléma van csupán: Hammond éppen a börtönbüntetését tölti. A nyomozónak azonban sikerül elérnie, hogy 48 órára kiengedjék a bűnözőt. A két férfi együtt kell, hogy megoldja a gyilkossági ügyet, ám eközben Cates-nek arra is oda kell figyelnie, hogy Hammond nem készül-e valamire.

48 óra (1982, 48 Hrs.)

Tudtad, hogy…?

Ez volt Eddie Murphy áttörést hozó szerepe. Murphy elmondása szerint majdnem kirúgták a filmből, mert nem volt elég vicces, bár ennek ő nem volt tudatában egészen a film elkészültéig.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·