FILMEZZUNK.HU
Most lenne 45 éves Heath Ledger – Íme 13 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

Most lenne 45 éves Heath Ledger – Íme 13 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

15672

7. A Karib-tenger kalózai (2003) című filmben Will Turner szerepére két jelölt is volt, Heath Ledger és Orlando Bloom. A rendező Gore Verbinski végül azért döntött Bloom mellett, mert úgy vélte, a Gyűrűk urában játszott szerepe miatt több nézőt fog majd bevonzani.

8. Heath Ledger naplót írt A sötét lovag (2008) forgatása közben, amely sokat segített neki Joker megformálásában. Ebben a naplóban a legkegyetlenebb és legperverzebb dolgokat vette sorba, amit csak fel tudott idézni. Listát készített, összeírta, mik azok a dolgok, amik a pszichopata Joker-t nevetésre bírhatják. Listáján pl. a következők szerepeltek: vak kisbaba, taposóakna, AIDS.

Batman - A Sötét Lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

9. Ledger tragikus halála talán elkerülhető lett volna, ha hallgatott volna a stábra, akik javasolták, hogy forduljon pszichiáterhez, hiszen Joker erősen kihatott a színész jellemére, viselkedésére.

10. Sokáig úgy volt, hogy Sean Penn kapja meg Joker szerepét, de Christopher Nolan rendező, mikor meglátta Heath Ledger produkcióját, megváltoztatta korábbi tervét.

11. Heath Ledger találta ki és tökéletesítette a filmben Joker sminkjét azokból a kozmetikumokból, amit a közelben lévő drogériában vásárolt.

Batman - A Sötét lovag (Batman: The Dark Knight, 2008)

12. A 81. Oscar-gálán posztumusz ítélték oda neki a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat élete utolsó befejezett alakításáért, Joker szerepéért A sötét lovag című filmben. Ezen felül halála után összesen 32 díjat nyert posztumusz, köztük Golden Globe- és a BAFTA-díjat is.

13. Ledger Michelle Williams színésznőt jegyezte el, akivel a Túl a barátságon forgatásán ismerkedett meg. Tőle 2005. október 28-án kislánya született, Matilda Rose. A kislány keresztszülei Jake Gyllenhaal és Busy Philipps.

13 meglepő érdekesség a fiatalon elhunyt Heath Ledger-ről

Most lenne 66 éves Michael Clarke Duncan – Íme 10 meglepő érdekesség a tragikus sorsú színészről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·