FILMEZZUNK.HU
Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

45648

6. Durr, durr és csók (2005)

Harry (Robert Downey Jr.) kisstílű tolvaj, aki egy elbaltázott betörés miatt kétségbeesésében egy színész-meghallgatáson bújik el. Mire felocsúdna, már Hollywoodban van: detektívet kell majd játszania. Ráadásul egy macsó magándetektív (Val Kilmer) gondjaira bízzák, hogy felkészüljön a szerepére. A detektív persze utálja az új munkáját. Gyűlölet első látásra, de ez még csak a kezdet: hamarosan feltűnik a színen egy sikerre éhes színésznő (Michelle Monaghan), akinek a nyomát hullák, holttestek és tetemek szegélyezik.

Durr, durr és csók 2005

Tudtad, hogy…?

Mivel Robert Downey Jr. hosszú idő után a szerep kedvéért kigyógyult alkohol- és kábítószer-függőségéből, Val Kilmer támogatása jeléül maga sem fogyasztott alkoholt a forgatás ideje alatt. A filmben látható klubban (ahol hús-vér emberek voltak a kiállítás tárgyai) maga Robert Downey Jr. is dolgozott életének egy korábbi szakaszában.

5. Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes karaktere is halad a korral. Zseniális nyomozási módszerei és kiváló küzdőképessége a régi és klasszikus, ám a detektív már vérbeli akcióhős és nőcsábász is. Sherlock Holmes (Robert Downey jr.) és társa, Dr. Watson (Jude Law) egy olyan ügyön dolgozik, amely egész Anglia vesztét is okozhatja, így szükségük is lesz minden erejükre és képességükre, hogy megoldják a szövevényes problémát.

Robert Downey jr. és Jude Law - Sherlock Holmes (2009)

Tudtad, hogy…?

Az üldözéses jelenetben meglehetősen furcsán követi egymást a helyszínek. A Parlament és a Tower híd három mérföldnyire van egymástól, a filmben mégis néhány perc alatt megteszik ezt a távot.

4. Chaplin (1992)

A nagy tekintélyű hollywoodi rendező, Max Sennet nagyot nézett, amikor egy jelentéktelen külsejű fiatalember érkezett egy forgatás kellős közepébe csöppenve. Nem gondolta, hogy ez a szerencsétlen figura lehet a londoni varieték ünnepelt sztárja, akit ő hatalmas gázsiért szerződtetett. Ő volt minden idők legnagyobb komédiása: Charlie Chaplin.

Chaplin 1992

Tudtad, hogy…?

Amikor Charlie Chaplin megkapta az Oscar Életműdíjat, 12 perces álló taps és üdvrivalgás fogadta, amely mind a mai napig egyedülálló. Robert Downey Jr. a felkészüléshez az összes Charlie Chaplin filmet megnézte. Jim Carrey is szóba került Charlie Chaplin szerepére.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·