FILMEZZUNK.HU
Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Robert Downey Jr. 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

45647

3. A bíró (2014)

Hank Palmer (Robert Downey jr.) sikeres ügyvéd, aki csupán anyja temetésére megy haza szülővárosába. Nem akar ott maradni, mivel apjával nincsenek jóban. Apja (Robert Duvall), Joseph bíró, aki igen erős hatalmi pozícióban van a városban. Amikor apját gyilkossággal vádolják meg, mégis újra visszatér szülővárosába, hogy kiderítse az igazságot, illetve ő lehessen a jogi védelem apja számára.

A bíró 2014

Tudtad, hogy…?

Ez az első film, amiben Susan Downey és férje Robert Downey Jr. együtt játszanak. Vera Farmiga és Robert Downey Jr. karakterei a forgatókönyv szerint egyidősek, valójában azonban Downey 8 évvel idősebb kolléganőjénél. Joseph Palmer szerepére Jack Nicholson és Tommy Lee Jones neve is szóba került.

2. Oppenheimer (2023)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez kötődik eme pusztító fegyver feltalálása, ő az atombomba atyja, akinek történetét megismerhetjük. A látnoki erejű Christopher Nolan ismét egy lebilincselő filmes alkotásban hozza el nekünk az emberiség történetének egyik legmegrázóbb pillanatát, feltárul annak a férfinak az élete, aki talán sosem tudott megbirkózni találmánya borzalmaival.

Oppenheimer (2023) - Kritika

Tudtad, hogy…?

A filmben szerepel az Oppenheimer vezette atombomba-program első kísérleti robbantása, melyre 1945 július 16-án került sor Új-Mexikó egyik kietlen sivatagában. A műszerekkel megfigyelt robbantás után mondta Oppenheimer a sokat idézett mondatát, melyet a Bhagavad-gítából vett: „Én vagyok a halál, világok pusztítója.”

1. Vasember-trilógia (2008-2013)

Robert 2008-ban öltötte fel magára először Vasember jelmezét. Olyannyira sikeresre sikeredett a belépő, hogy azóta még két különálló Vasember rész jelent meg, illetve már kétszer a Bosszúállókat is összehívták egy-egy hatalmas csatára. Vasembernek két arca van: unalmas hétköznapokon Tony Starknak hívják, és egy hatalmas iparvállalat igazgatója. Története Afganisztánban kezdődik, ahol egy hadúr fogságába esik, aki arra kényszeríti, hogy fegyvereket gyártson számára. Stark egy másik fogolyban szövetségesre talál, és együtt elkészítik a különleges tulajdonságokkal bíró Vasember-páncélt, amelynek segítségével Stark megszökik, és belevág a szuperhős-karrierjébe. Természetesen senki nem tudja, hogy Vasember azonos Starkkal, álcája, hogy ő Stark testőre. A szuperhős szerepet és az ezzel ráruházott felelősséget azonban nem könnyű elviselni.

Vasember 3. (2013)

Tudtad, hogy…?

A vasember forgatókönyve még nem volt kész a forgatás kezdetekor, ezért a film számos improvizatív jelenetet tartalmaz. A Vasember képregényekben Tony Stark házvezetője, Jarvis ember volt, nem egy mesterséges intelligencia. A Jarvis hangját kölcsönző színész, Paul Bettany mindössze két óra alatt vette fel a filmhez szükséges hanganyagot. 40 kilót nyom az egyik Vasember-jelmez.

Rá sem ismerünk! Az egykor nagyon dögös Jennifer Love Hewitt ma elhanyagolt külsejű és felszedett pár kilót

Van, ami kimaradt, vagy amivel nem értesz egyet? Várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·