FILMEZZUNK.HU
Emma Thompson legjobb filmjei

8 legjobb Emma Thompson film, amit mindenképpen látnod kell

36465

4. Napok romjai (The Remains Of The Day, 1993)

A harmincas évek Angliája. A vidéki kastély ura, Lord Darlington (James Fox) a nácikkal kötött szövetségben látja a béke lehetőségét. Házában hemzsegnek a nácik. Stevens (Anthony Hopkins), a komornyikja rendíthetetlen ura iránti hűségében. Nem így Miss Kenton (Emma Thompson), a házvezetőnő, akinek radikális gondolkodása éles ellentétben áll a ház tulajdonosáéval. Mikor a lord két zsidó származású cselédlányt elbocsát, Miss Kenton fellázad. Stevens kioktatja, és hallgatásra inti: a személyzetnek nincs joga bírálni.

Napok romjai (The Remains Of The Day, 1993)

Tudtad, hogy…?

Miss Kenton szerepe azon három szerep egyiket volt, amit Meryl Streep visszautasított, így kaphatta meg Emma Thompson a szerepet. Hugh Grant azt állítja, hogy ez a legjobb film, amiben valaha része volt.

3. Apám nevében (In the Name of the Father, 1993)

A megtörtént eseményeken alapuló film Gerry Conlon (Daniel Day-Lewis) történetét mutatja be. A férfit hamisan azzal vádolják, hogy részt vett egy robbantásban, Londonban, amelyben néhány ember az életét vesztette. A rendőrség és a barátai nyomására Gerry beismerő vallomást tesz, és 15 évre a hűvösre kerül, ártatlanul. A vallomása alapján édesapját (Pete Postlethwaite) és nagynénjét is belekeverik az ügybe. Gerry és édesapja a börtönben éveken keresztül próbálja tisztázni magát egy elszánt ügyész segítségével.

Apám nevében (In the Name of the Father, 1993)

Tudtad, hogy…?

Daniel Day-Lewis a forgatások közötti szünetekben is ír akcentussal beszélt, mint a filmben. Dixon nyomozó karakterét több, az ügyben résztvevő nyomozóról mintázták. Emma Thompson-t Golden Globe-ra jelölték alakításáért.

2. Sok hűhó semmiért (Much Ado About Nothing, 1993)

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes – a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik…

Sok hűhó semmiért - A leghíresebb filmes házaspárok

Tudtad, hogy…?

Az eredeti Sok hűhó semmiért (1967) című filmben is valódi házaspár játszotta a főszerepeket, hiszen Robert Stephens és Maggie Smith a valóságban is házasok voltak, ahogy Kenneth Branagh és Emma Thompson is a 1993-as változatban. Később sajnos mind a két házasság válással végződött.

1. Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

A XVIII. századi vidéki Anglia világába láthatunk bele három elszegényedett lánytestvér életén keresztül. A gondtalan élethez szokott kisasszonyok apjuk halála után kénytelenek megbarátkozni a szerényebb körülményekkel. Nevelteté- sük és belső értékeik azonban átsegítik őket a nehézségeken, s végül egyikük sem marad pártában.

Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

Tudtad, hogy…?

Emma Thompsont Lindsay Doran kérte fel a forgatókönyv megírására miután egy közös munkájuk alkalmával felfedezték, hogy mindketten szeretik Jane Austent. Írás közben Emma Thompson majdnem elvesztette a fájlt a számítógép meghibásodása miatt. Végül Stephen Fry mentette azt meg, miután 7 óra dolgozott azon, hogy kinyerje az adatokat. Az első forgatókönyv változata 350 kézzel írt oldalt tett ki. Végül megérte a fáradozás, ugyanis Emma Thompson-t Oscar- és Golden Globe-díjjal is kitüntették a legjobb forgatókönyv kategóriában.

Emma Thompson elárulta, hogy mi volt az első reakciója, amikor kiderült, hogy férje a Harry Potter sztárjával csalja

Neked melyik a kedvenc Emma Thompson filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//bluegirl//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·