FILMEZZUNK.HU
Egekben az IQ-ja - Lisa Kudrow a világ egyik legokosabb színésznője

Egekben az IQ-ja – Lisa Kudrow a világ egyik legokosabb színésznője

2370

Egekben az IQ-ja – Lisa Kudrow a világ egyik legokosabb színésznője

Attól, hogy részben a külsejükkel keresik a kenyerüket, még lehetnek okosak. Sőt! Nem is gondolnád,  de több mint egy tucat színész van, akik  bármikor könnyűszerrel beállhatnának tudósnak, vagy egyenesen zseninek, ha véget érne a karrierjük. Átlagos IQ-nak a 91 és 100 közötti hányadost tekinthetjük, az ennél magasabb már átlagon felüli. 130 fölötti IQ-val rendelkeznek a kutatók és tudósok, 140 fölött pedig már géniuszokról beszélünk. Albert Einstein IQ-ját 160-ra becsülik, Galileo Galileiét 182-re. Habár elsőre talán nem gondolnánk, a sztárvilágban is kifejezetten gyakori a kiemelkedően magas intelligenciaszint. Habár olyan intellektuális mélységekbe nem süllyedt, mint Joey, azért másik kedvenc jóbarátunkat, Phoebe-t sem épp az eszéért szerettük.

Egekben az IQ-ja - Lisa Kudrow a világ egyik legokosabb színésznője

Az őt megformáló színésznő azonban az életben a lehető legtávolabb áll ettől – olyannyira, hogy emiatt majdnem nem is lett színésznő. Kudrow a Vassar College-ban diplomázott, biológia szakon, és orvosi kutatással kezdett foglalkozni édesapja oldalán. Több évig így is dolgozott fejfájáskutató édesapja, Lee N. Kudrow csapatában, együtt azt vizsgálták, hogy a balkezesek hajlamosabbak-e a klaszterfejfájásra, mint jobbkezes társaik.

IQ-ja elképesztő, 160. Testvérei győzték meg róla (sőt bátyja egyik jó barátja, a komikus, Jon Lovitz is biztatta), hogy szüneteltesse egy kicsit kutatói karrierjét, és próbálja ki magát színészként.

Szerző: MéziMcFly

Mindent a szerep kedvéért: Jake Gyllenhaal 5 hónapot töltött el a Los Angeles-i rendőrségen


Article Tags: · · · ·