FILMEZZUNK.HU
50 év után derülhetett ki, hogy miért is halt meg valójában Bruce Lee

Több, mint 50 év után derülhetett ki, hogy miért is halt meg valójában Bruce Lee

9785

Több, mint 50 év után derülhetett ki, hogy miért is halt meg valójában Bruce Lee

Úgy tűnik, hogy pont került az utóbbi 50 év egyik legnagyobb rejtélyére. Egy új tanulmány nem kevesebb állít, mint hogy fényt derített Bruce Lee halálának valós okára. 51 éve lesz már ugyanis annak, hogy a legendás harcművész 1973. július 20-án, mindössze 32 évesen váratlanul életét vesztette. A halála pontos okát lényegében máig nem tudni. A boncolás szerint allergiás volt egy korábban bevett fájdalomcsillapító gyógyszer egyik összetevőjére, mások viszont egy időben fel nem ismert epilepsziás rohamot neveztek meg a halál okaként. Az összeesküvés-elméletek hívei pedig a mai napig ragaszkodnak ahhoz, hogy Bruce Lee-t valójában meggyilkolták (abban viszont már éles vita van, hogy a rivális harcművészek, az orosz maffia vagy a hongkongi triádok tették-e ezt).

12 színész, aki úgy halt meg hirtelen, hogy még be sem mutatták legújabb filmjét

Egy kutatócsoport azonban most azt állítja a Clinical Kidney Journal című szaklapban megjelent tanulmányában, hogy a színész halálát okozó agyi ödéma hátterében a hyponatraemia, vagyis a folyadék-háztartásban fellépő zavar volt. Több tényező is arra utal szerintük, hogy Bruce Lee a ’70-es években szokatlanul nagy mennyiségű folyadékot vihetett be a szervezetébe a sok gyümölcsléből és fehérjeitalból álló étrendje, valamint a felfokozott szomjúságot okozó marihuána rendszeres fogyasztása miatt.

A legendás színész-harcművész így lényegében a veseműködési zavarok egy speciális formája, a szervezetnek szükséges mennyiségű víz kiválasztásának képtelensége miatt vesztette életét.

A rák teljesen megváltoztatta, így néz ki most Jeff Bridges

(Via Port.hu)


Article Tags: · ·