FILMEZZUNK.HU
11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

8087

5. Azt a jelenetet, amelyben Maximus leírja az otthonát, elsősorban azt a részt, amikor a konyháról mesél, és hogy milyen illatokat áraszt a különböző napszakokban, Russell Crowe rögtönözte – az inspirációt saját ausztráliai lakhelyéből merítette.

6. Russell Crowe mindössze néhány hónappal A bennfentes forgatásának befejezése után kezdett el dolgozni a Gladiátoron. A korábbi film miatt pedig több mint 18 kilót szedett fel, amit sürgősen le kellett adnia. Saját bevallása szerint ehhez nem csinált semmi különöset, csak a normál teendőket végezte ausztráliai farmján.

11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

7. A nyitó csatajelenetet követően Russell Crowe arcán látható sebek igaziak, mivel a lova megijedt, és nekiszaladt vele egy fának. A képsorban, amikor a csata után karaktere Commodusszal beszél, tisztán láthatóak az öltések rajta. De közel sem ez volt az egyetlen sebesülés, amit a színész a forgatás során elszenvedett: az arénában zajlott harcjelenetek miatt két évig nem érezte a jobb mutatóujját, megsérült az Achilles-ína, eltört egy csont a lábában, megrepedt a csípőcsontja, a karjában pedig kiugrott néhány ín a helyéről.

8. Maximus házi farkasát egy Kyte nevű, tervueren típusú belga juhászkutya szuka játszotta, mivel a produkció a szigorú angol szabályozás miatt nem importálhatott igazi farkasokat. Kyte számára egyébként nem volt ismeretlen a forgatások világa, hiszen 1997 és 2008 között a népszerű brit szappanoperában, az EastEndersben formált meg egy Wellard nevű kan tervuerent.

11 meglepő érdekesség a Gladiátor című filmről

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · ·